Afro C Festival komt in 2024 terug

0
169
Afro C

Bredene brengt in 2024 het Afro C Festival terug naar het Paelsteenveld. Het wordt opnieuw een gratis festival met brede wereldmuziek, tropische sfeer en lekkere wereldkeuken.

Tijdens het weekend van 16 en 17 augustus 2024 staat alles in het teken van de wereldmuziek. Met de terugkeer van het Afro C Festival zet Bredene een vertrouwde topactiviteit opnieuw op het zomerprogramma. “Ons Afro C Festival was tot 2018 een vaste waarde binnen de wereldmuziekfestivals. We zijn er destijds mee gestopt omdat we met een nieuw festival wilden uitpakken voor een breder publiek. Het Afro C Festival was uniek en werd in één naam met onze gemeente genoemd. Dat hebben we wel wat onderschat. Maar vooral de reactie van heel veel Bredenaars, die zelfs nu nog vragen naar het festival, heeft ons doen besluiten om het Afro C Festival nieuw leven in te blazen. Vele Bredenaars zijn opgegroeid met Afro C, ze zien het als dé zomerse afspraak met vrienden. Het festival is een beetje wat de Paulusfeesten voor Oostende zijn, (multi)cultureel en toeristisch erfgoed”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe.

Opnieuw gratis en geen éénmalige comeback

Het Afro C Festival staat opnieuw tijdens het derde weekend van augustus op het programma. “Een populaire datum voor vele zomerfestivals, dat beseffen we, maar dat was vroeger ook het geval. En toen lokte ons festival telkens heel wat volk. We hopen dan ook dat de Bredenaars, tweedeverblijvers en toeristen in 2024 de weg terug vinden. Daar gaan we alles aan doen”, geeft schepen Alain Lynneel aan. Op het Afro C Festival stonden destijds grote namen waaronder Ky-Mani Marley, zoon van de legendarische Bob Marley. “Afro C was een van de weinige gratis muziekfestivals met telkens een indrukwekkende affiche. Bezoekers zullen in 2024 kunnen genieten van brede wereldmuziek in een tropische sfeer en van de wereldkeuken. Het is een vertrouwde sfeer die we willen terugbrengen. Bovendien is het geen éénmalige comeback, we willen de volgende jaren het festival een nieuwe kans geven en opnieuw laten groeien”, besluit schepen Alain Lynneel.