5.000 euro aan Rode Kruis-Vlaanderen voor Turkije en Syrië

0
19
Gemeentehuis

Het gemeentebestuur van Bredene zal een bijdrage leveren aan Rode Kruis-Vlaanderen. De financiële hulp is bedoeld om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen.

Rode Kruis-Vlaanderen coördineert met zijn zusterorganisaties in Turkije en Syrië om in de meest dringend behoeften te voorzien. Ook het gemeentebestuur van Bredene draagt zijn steentje bij aan deze humanitaire crisis en roept inwoners op om een bijdrage te doen. “De financiële hulp aan Rode Kruis-Vlaanderen zorgt er, via zusterorganisaties die op het terrein actief zijn, dat de hoge nood aan goederen snel ter plaatse worden gebracht. Want het verschrikkelijke lot van de zovele slachtoffers, nabestaanden en daklozen in beide landen raakt ons allemaal”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe. “Bredene is solidair en voorziet een bedrag van 5.000 euro. We doen ook een warme oproep aan de inwoners om een bijdrage te doen”, zegt schepen van ontwikkelingssamenwerking Kelly Spillier.

Elke donatie van minimaal 40 euro die de komende maanden wordt gedaan, geeft volgend jaar recht op een fiscaal attest. Doneren kan via het bankrekeningnummer BE 19 0000 0000 1212 of online via www.1212.be.