22,63 euro per inwoner voor aanleg fietspaden in Bredene

0
62

22,63 euro per inwoner, dat krijgt Bredene aan Vlaamse subsidies uit het Kopenhagenfonds voor de aanleg van lokale fietsinfrastructuur. Voor elke twee euro die steden en gemeenten investeren in de aanleg of verbetering van fietspaden, legt Vlaanderen immers één euro bij. “En daar heeft Bredene gebruik van gemaakt”, zegt Steve Vandenberghe burgemeester van Bredene (Voooruit) “Met deze investeringen zetten we onze ambitie van fietsgemeente kracht bij.

Om gemeenten te overtuigen om te investeren in veilige fietspaden langs gemeentewegen, richtte Vlaanderen het Kopenhagenfonds op. Voor elke 2 euro die gemeenten investeren in het aanleggen of verbeteren van fietspaden legt Vlaanderen 1 euro bij. “ Dat vonden wij een mooi extraatje om te investeren in onze fietspaden,” zegt Steve Vandenberghe, burgemeester van Bredene (Vooruit). “Het gevolg is dat wij 22,63 euro per inwoner ontvangen om in onze fietsinfrastructuur te steken.”

Concreet vroeg Bredene voor 9 projecten betoelaging aan, goed voor 12,4 kilometer aan fietsinfrastructuur. Dat maakt dat Bredene van Vlaanderen een totaalbedrag van 410.482 euro ontvangt.

Voor Bredene is de plaats van de fietser in de gemeente essentieel. “Wij gaan voor veilige fietspaden. Bredene heeft alle troeven om zich nog verder te profileren als fietsgemeente. Wij blijven dus prioriteit geven aan een goede en veilige fietsinfrastructuur.”

Ingediende projecten:

• Herinrichten kruispunt Zeelaan/Frankrijklaan

• Herinchten kruispunt August Plovieplein/Fritz Vinckelaan

• Aanbrengen slemlaag fietspad Paddegatroute, tussen Brugsesteenweg en Kwadeweg

• Aanleg fietspad Fritz Vinckelaan tussen rotonde en kruispunt Duinenstraat

• Aanleg fietspad in de Zuid-Oostwijk

• Aanleg fietspad op het domein Grasduinen, vanaf Klemskerkestraat ten hoogte van de Amazonelaan

• Aanleg ontbrekend gedeelte fietspad tussen Duinenstraat en Grasduinen

• Verbreden kerkwegel tussen Sloepenstraat en voetbalplein

#fietspaden