Zeelaan breder en fietsveiliger

0
63
Zeelaan

In het kader van de heraanleg van het stuk Zeelaan tussen de Breeweg en de Keerweg werd ook het kruispunt Keerweg/Zeelaan opnieuw ingericht.

Met de heraanleg van het gedeelte Zeelaan tussen de Breeweg en de Keerweg, werd ook het kruispunt Keerweg/Zeelaan opnieuw ingericht. De aanpassing van de voorrangsregeling moet zorgen voor een grotere verkeersveiligheid op het kruispunt Zeelaan/Keerweg. “Na gunstig advies van de gemeentelijke verkeerscommissie werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om er de voorrangsregeling te wijzigen en de fietsers voortaan voorrang te geven op de automobilisten”, geeft burgemeester Steve Vandenberghe aan.

Wat betekent dit concreet voor de automobilisten?

Wie uit de Zeelaan komt moet voortaanvoorrang verlenen aan het verkeer in de Keerweg, hiervoor werd de nodige signalisatieaangebracht. Bestuurders die vanuit de Keerweg de Zeelaan inrijden zullen voortaanvoorrang moeten geven aan de fietsers in de Keerweg die voorrang zullen genieten op hetdoorlopend fietspad. Tot slot moet de aslijn op het kruispunt vermijden dat autobestuurdersnog in de verleiding komen om de bocht af te snijden zoals dit voorheen wel eens het geval was.
Met de verbreding wil het gemeentebestuur in de Zeelaan niet alleen voor meer comfortvoor de automobilisten zorgen, maar ook de veiligheid voor de fietsers op het kruispuntZeelaan/Keerweg verhogen.