12.2 C
Bredene
woensdag, 06 juli 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsAanleg busperrons in Breeweg en Fritz Vinckelaan

Artikel

Aanleg busperrons in Breeweg en Fritz Vinckelaan

Het gemeentebestuur voert vanaf maandag 24 januari werken uit in de Breeweg en vanaf woensdag 26 januari in de Fritz Vinckelaan.  Op beide plaatsen worden nieuwe, toegankelijke busperrons aangelegd.  Door de werken worden in de Fritz Vinckelaan tijdelijke bushaltes voorzien.

Op maandag 24 januari a.s. start aannemer De Brabandere Wegenbouw nv met de aanleg van een nieuw, toegankelijk busperron in de Breeweg. Dit busperron (+/- 20 meter) wordt aangelegd in de groenzone naast het fietspad in het gedeelte van de Breeweg tussen het rondpunt Vicognelaan en Reigersstraat.  Deze werken zullen een tweetal weken in beslag nemen. Tijdens de duur van de werken wordt voor het doorgaand verkeer een omleiding voorzien langs de Wulpenstraat. Alle woningen blijven bereikbaar met de wagen.

Op woensdag 26 januari a.s. start diezelfde aannemer De Brabandere Wegenbouw nv met de aanleg van twee toegankelijke busperrons in de Fritz Vinckelaan ter hoogte van de bushaltes aan de Watertoren (halte Dorp). Deze busperrons (+/- 16 meter) komen op dezelfde plaats als de huidige bushaltes en dit aan beide zijden van de rijweg. Hiervoor wordt het gedeelte parkeerzone (waar de bus nu stopt) gebruikt. Dit betekent dat de bus, na de aanleg van de busperrons, op de rijweg zal stoppen.  Deze werken zullen ongeveer 4 weken in beslag nemen.  Afhankelijk van de zijde van de Fritz Vinckelaan waar wordt gewerkt, zal in het gedeelte tussen het kruispunt Duinenstraat en de afrit Dorpsstraat/rondpunt Darwin steeds in één richting doorgaand verkeer mogelijk zijn. Voor de andere richting wordt een omleiding voorzien langs de Dorpsstraat. Alle woningen die zich in de zone waar wordt gewerkt bevinden, blijven bereikbaar met de wagen.

Tijdelijke bushaltes in Fritz Vinckelaan

Door deze werken is er geen busbediening mogelijk aan de haltes ter hoogte van de Watertoren. De 2 bushaltes worden tijdelijk verplaatst naar het gedeelte Fritz Vinckelaan tussen het rondpunt Darwin en de afrit Dorpsstraat.

Alle inwoners uit de zones waar wordt gewerkt, werden geïnformeerd via een bewonersbrief.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

NIEUWE REGELS VOOR E-STEPS sinds 1 juli 2022

E-Steps zijn de laatste jaren sterk in opmars en zorgen voor duurzame en vlotte verplaatsingen binnen vele steden en gemeenten. Zo'n steps zijn niet...

Gio Kemper op bezoek bij Sykyc

Gisterenavond Gio Kemper, bekend van onder meer De Nachtwacht en als duiker in The Masked Singer, naar het sportcentrum. Sykyc stuurde een clip in met...

Kinderrommelmarkt nog tot 16u

Kinderrommelmarkt op het Duinenplein duurt nog tot 16u

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg