Wandelen en ontbijten voor vrede en verdraagzaamheid

0
30
WandelenVoorVrede_WEB2

Op vrijdag 11 november komt ‘Wandelen en ontbijten voor vrede en verdraagzaamheid’ terug. Het gemeentebestuur engageert zich al jaren om op een passende manier, samen met de oud-strijdersbond NSB, wapenstilstand te herdenken.


Onder de noemer ‘Wandelen voor Vrede en Verdraagzaamheid’ worden deze waarden onder de aandacht gebracht. Maar de organisatie van deze activiteit is meer dan een herdenking.
Met een sportieve wandeltocht gekoppeld aan een lekker ontbijt doet Bredene al vele jaren inspanningen om centen in te zamelen voor het goede doel. Het nuttige wordt met deze ‘Wandelen voor Vrede en Verdraagzaamheid’ gekoppeld aan het aangename, want de opbrengst gaat integraal naar de 11.11.11-campagne.
Meewandelen en ontbijten voor vrede en verdraagzaamheid?

Voor tickets en meer informatie kan men terecht in het Sociaal Huis, in de bibliotheek, in de sportdienst, aan de receptie van het gemeentehuis of in het MEC Staf Versluys. Kaarten kosten 10 EUR, gratis voor -8 jaar.


Het programma8u30 tot 10u30: ontbijt gevolgd door de start van de vrije wandelingdoorlopend kinderanimatie met ballonplooier in de foyer


9u30, 10u en 10u.30: begeleide wandeling


Herdenking en academische zitting 10 uur: samenkomst en bloemenhulde aan oorlogsmonument op begraafpark Priorij.
10u15: herdenking en bloemenhulde aan de ‘Vredestafel’ ter hoogte van het Centrumplein.
10u25: herdenking en bloemenhulde aan het oudstrijdersmonument ter hoogte van het gemeentehuis.