12.2 C
Bredene
woensdag, 06 juli 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsVoordracht: ‘Naar een wereld zonder darmkanker’

Artikel

Voordracht: ‘Naar een wereld zonder darmkanker’

Elk jaar krijgen zowat 6500 Vlamingen te horen dat ze dikkedarmkanker hebben. Daarmee is dikkedarmkanker de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en derde meest voorkomende kanker bij mannen. Elk jaar sterven in Vlaanderen ongeveer 1600 mensen aan deze ziekte.

Als sedert 2020 wordt iedereen, vanaf de leeftijd van 50 jaar, uitgenodigd om een stoelgangtest te doen in het kader van het ‘Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker’.  Het Digestief Oncologisch Team van het AZ Sint-Jan Brugge–Oostende organiseert in het voorjaar  2022 een preventiecampagne in Bredene. Deze preventiecampagne is bedoeld voor het grote publiek : op een begrijpbare manier zullen een aantal thema’s behandeld worden zoals preventie, voeding, belang van screening, diagnose en behandeling.  De voordracht in Bredene gaat door op donderdag 31 maart om 14 uur in het MEC Staf Versluys.  Deelname is gratis maar men dient zich wel in te schrijven. De voordracht bestaat uit 2 delen :

–          “Preventie, screening en belang van vroegtijdige opsporing van darmkanker” : Dr. M. Tresinie, gastro-enterologe, digestieve oncologie (campus Henri Serruys)

–          “Hoe ontstaat darmkanker? Kunnen we darmkanker voorkomen ? “ : Dr Handojo Karen, digestief oncologisch chirurg (campus Henri Serruys)

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Open Speelpleindag 2022

Speelpleinwerking Jokkebrok organiseert in de zomermaanden een aanbod voor kinderen en tieners van 3 tot 14 jaar. Gedragen door trotse vrijwilligers! Zondag organiseren ze een...

FC Kampioenen winnen de Wijkkamp

Zaterdag 2 juli hield de organisatie van de wijkkamp een souper. Er waren ongeveer 100 aanwezigen.FC Kampioenen won de nieuwe grote Wijkkamp-wisselbeker, die kregen...

Historisch: De redders – deel 1

Lees hier DEEL 1: geschiedenis - Ontstaan van alle toeristische badplaatsen 1778-1900 Maar nog geen in Bredene...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg