Voordracht: ‘Naar een wereld zonder darmkanker’

0
83
een dokter

Elk jaar krijgen zowat 6500 Vlamingen te horen dat ze dikkedarmkanker hebben. Daarmee is dikkedarmkanker de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en derde meest voorkomende kanker bij mannen. Elk jaar sterven in Vlaanderen ongeveer 1600 mensen aan deze ziekte.

Als sedert 2020 wordt iedereen, vanaf de leeftijd van 50 jaar, uitgenodigd om een stoelgangtest te doen in het kader van het ‘Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker’.  Het Digestief Oncologisch Team van het AZ Sint-Jan Brugge–Oostende organiseert in het voorjaar  2022 een preventiecampagne in Bredene. Deze preventiecampagne is bedoeld voor het grote publiek : op een begrijpbare manier zullen een aantal thema’s behandeld worden zoals preventie, voeding, belang van screening, diagnose en behandeling.  De voordracht in Bredene gaat door op donderdag 31 maart om 14 uur in het MEC Staf Versluys.  Deelname is gratis maar men dient zich wel in te schrijven. De voordracht bestaat uit 2 delen :

–          “Preventie, screening en belang van vroegtijdige opsporing van darmkanker” : Dr. M. Tresinie, gastro-enterologe, digestieve oncologie (campus Henri Serruys)

–          “Hoe ontstaat darmkanker? Kunnen we darmkanker voorkomen ? “ : Dr Handojo Karen, digestief oncologisch chirurg (campus Henri Serruys)