Voordracht – kritisch omgaan met het internet

0
60
Surfen op Internet

Op dinsdag 5 april 2022 organiseert Vief Bredene een voordracht “kritisch omgaan met het internet” in de gele zaal van het gemeenschapscentrum “Hubert Beuselinck”, Prinses Elisabethlaan 47, 8450 Bredene. De voordracht start stipt om 14 u tot 16 u.Het internet is een zeer handig medium en maakt een groot deel uit van het dagelijkse leven. Maar zoals geweten moet je steeds op je hoede zijn om niet in de valkuilen ervan te trappen. Meer en meer mensen worden slachtoffer van internetfraude en –oplichting. Welke online gevaren zijn er en hoe kun je jezelf ertegen wapenen?
Het is belangrijk om na te denken over wat we online zetten en welke gegevens we waar achterlaten. In de voordracht worden de gevaren van het wereldwijde web aangekaart en worden praktische handvaten aangereikt die het kritische vermogen op het internet stimuleren. Er wordt duiding gegeven over verschillende termen zoals phishing, clickbait, fake news, hoax of filterbubbel.


De voordracht duurt twee uur rekening houdend met de “COVID 19” maatregelen. Het dragen van een mondmasker tijdens de voordracht is verplicht.


Inkom is gratis voor leden en niet leden. Inschrijven vooraf is verplicht via mail kris.costenoble@telenet.be of telefonisch 0496/756847