Twinsclub Bredene is uitvalbasis voor Eneco Beach clean up

0
124
Eneco beach cleanup hoofdlocatie


Op zondag 20 maart wordt voor de dertiende keer de Eneco Beach clean up georganiseerd. Voor deze editie van de opruimactie werd de Twinsclub in Bredene als uitvalbasis gekozen.
Hier zal Studio Brussel live in de ether gaan.


De locatie, exclusief de hoofdlocatie, die de meeste vrijwilligers naar het strand krijgt, ontvangt de jaarlijkse Eneco Clean Beach CUP.


Wie wil deelnemen kan zich kan zich hier inschrijven: https://enecocleanbeachcup.eventsite.be/page/88/Inschrijvingen/
De grote strandschoonmaak is er omdat de plastic massaproductie blijft pijlsnel stijgen en maar liefst 5 à 14 miljoen ton plastic afval plonst jaarlijks in zee, dat is tot 444 kilogram per seconde!Er raken steeds meer schrijnende cijfers bekend en de catastrofale gevolgen blijken vernietigend voor mens en het marien milieu.
Alleen al in de Noordzee drijven 150 miljoen plastic tasjes en andere stukken troep en jaarlijks komt er in onze kleine zee 20.000 ton afval bij. De zee opruimen is onmogelijk en maar liefst 80 procent van het strandafval spoelde uit zee terug aan.Ondanks ontluikend internationaal afvalbeleid verkleint noch de bestaande afvalberg in zee, noch de aanvoer.
Plastic doodt zeedieren aan de lopende band en de kunststof verbrokkelt tot minuscule deeltjes. Die microplastics zijn een spons vol vergif en belanden weer op ons bord…