Tweede match van de Red Flames

0
48
EK Dames

In het Staf Versluyscentrum vindt vanavond de tweede wedstrijd plaats voor de Belgische dames van het Europees Kampioenschap.


Ze spelen tegen topfavoriet Frankrijk om 21u.


De toegang tot het evenement is gratis, en er zullen ook hapjes en drankjes worden voorzien.


Daisy Hoste, schepen voor emancipatie in Bredene (Vooruit), legt uit waarom de gemeente de uitzending op groot scherm opzet: “We willen in Bredene investeren in een mentaliteit van gelijkheid tussen mannen en vrouwen in het voetbal. Met die mentaliteit zetten we een stap naar effectieve gelijke kansen.”
Die gelijkheid is er nog niet, ziet de schepen: “Er gaan miljarden euro’s naar het mannenvoetbal. Het is heel onrechtvaardig dat dat professionalisme niet gecreëerd kan worden in het vrouwenvoetbal.”
Toch is er hoop op beterschap, erkent ook Hoste: “We zijn op de goede weg, maar financieel is er nog een groot gat.” De schepen ziet ook een stap naar een oplossing: “Elke gemeente zou een groot scherm moeten zetten, gewoon om te tonen dat we bereid zijn om de investering te doen. Als we die mentaliteit kunnen opzetten, zijn we al aan het helpen om de vrouwen mee op de ladder te krijgen.”


Je kan hier het interview van schepen Daisy Hoste horen: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/07/08/schepen-voor-emancipatie-in-bredene-daisy-hoste/