Toneelkring Boontje viert 25-jarig bestaan

0
142
Toneelkring Boontje en het gemeentebestuur

Toneelkring Boontje te mogen werd gehuldigd door het gemeentebestuur op het gemeentehuis voor hun 25 – jarige jubileum. Deze vereniging werd echter reeds op 7 maart 1995 opgericht door Etienne Vercarre onder het voorzitterschap van Jacky Vranken. Nancy De Maeschalk nam datzelfde jaar over. Zij was 11 jaar voorzitter. Arlette Brackx is de huidige voorzitter.


Door Corona werd de ontvangst uitgesteld naar dit jaar.


De eerste opvoering vond plaats in de Europaschool. Later werden de vertoningen opgevoerd in d’Annexe in De Haan. Sinds 2006 wordt er jaarlijks een productie opgevoerd in het MEC Staf Versluys.


Op dit ogenblik telt de vereniging 43 leden hetzij als speler hetzij als medewerker en nog steeds worden er nieuwe leden verwelkomd. Toneelkring Boontje staat open voor de jeugd en trekt heel veel jonge spelers aan, die door de oudere Boontjes met open armen worden onthaald.Sinds de oprichting in 1995 brengt de toneelkring jaarlijks een productie. De teller staat nu dus al op 25.


De 25ste productie, die in juni in het MEC Staf Versluys wordt gebracht, zal een Franse komedie zijn “De ingebeelde zieke” van Molière.