Start van rioleringswerken in Verenigingstraat en gedeelte Toekomststraat

0
50
wegenwerken

Na de voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen de voorbije weken en maanden, wordt op maandag 2 mei a.s. gestart met de eigenlijke wegenis- en rioleringswerken in de Verenigingstraat en Toekomststraat (tussen de Verenigingstraat en de Kruisnetstraat).


In een eerste fase wordt het wegdek (wegenis) opgebroken. Dit zorgt ervoor dat de woningen en garages in deze zone tijdelijk niet met de wagen bereikbaar zijn. De woningen blijven wel steeds te voet bereikbaar. “Na de opbraak wordt er gestart met de aanleg van nieuwe rioleringen. De rioleringen in de Verenigingstraat worden aangelegd vanaf het kruispunt met de Sportstraat richting de Polderstraat. Daarna volgen de werken aan de riolering in het gedeelte Toekomststraat vanaf Verenigingstraat tot aan de Kruisnetstraat”, zegt schepen van openbare werken Erwin Feys. Deze rioleringswerken zullen tot begin juni duren. Aansluitend volgt de overkoppeling van de huisaansluitingen.


Aansluitend voetpaden


Vanaf half mei tot eind juni worden de boordstenen met de fundering van het nieuwe voetpad aangelegd, gevolgd door de aanleg van de nieuwe voetpaden. Als de weersomstandigheden het toelaten is het de bedoeling dat de onderlaag in asfalt van het wegdek in deze zone is aangelegd tegen het bouwverlof (half juli). Na het bouwverlof start de fase in de Spuikomlaan, Toekomststraat (gedeelte tussen Spuikomlaan en Kruisnetstraat) en de Kruisnetstraat.