12.2 C
Bredene
woensdag, 06 juli 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsRon Davis Hommage was prachtig

Artikel

Ron Davis Hommage was prachtig

Deze hommage werd gewijd aan de succesvolste Vlaamse zanger uit Bredene. Ron Davis was een rijzende ster aan het Vlaamse artiesten firmament eind de jaren zestig. Hij toerde met zijn Ron Davis sextet door heel Vlaanderen. Hij had talrijke platen, maar zijn grootste successen boekte hij echter in de Europabeker voor zangvoordracht in Knokke en in Canzonissima in 1970.


Ron was ook een veelzijdige artiest. Naast zijn beroep als muziekleraar was hij radiopresentator bij Radio Kortrijk, componist, orkestleider, kroniekschrijver en steunde jonge beginnende groepen en artiesten.
Op de drempel van een succesvolle carrière werd hij echter het slachtoffer van een auto-ongeluk en overleed in 1971. Hij leeft nog steeds in de Vlaamse artiestenwereld. Talrijke artiesten herinneren Ron nog steeds als een innemende en sympathieke persoonlijkheid.


Onlangs kocht de Gemeente Bredene het Ron Davis – schilderij die al enige tijd in het Staf Versluyscentrum hangt.
De opbrengst van de hommage en het schilderij gaat naar Kom Op tegen Kanker.
NieuwsBredene.be ontving enkele foto’s van het optreden. Bedankt!

Vorig artikelOpeningsrit WD Breduinia
Volgend artikelJobstudentenbeurs

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Nieuwskrant Arte4

Arte4 bracht een nieuw krantje uit. Lees hier de editie van juli:

Stappen en fietsen met vl@s

Stappen Op dinsdag 5 juli 2022 om 14:30 uur gaan we stappen.We vertrekken aan het standbeeld’ Blote Betsy’, hoek Kapelstraat- Duinenstraat en gaan samen tot...

Ligo-cursisten krijgen diploma

Ook dit voorjaar kon men in Bredene terecht voor cursussen van Ligo. Na afloop van de laatste les was er een diplomauitreiking. “De cursisten konden...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg