Regeling voetgangerszone in Duinenstraat en Prins Karellaan wordt aangepast

0
174
Google maps

Vanaf de eerste zaterdag voorafgaand aan de paasvakantie wordt in het winkel-wandelgedeelte van de Duinenstraat en Prins Karellaan de reglementering ‘voetgangerszone’ ingevoerd. Dit jaar start deze regeling op zaterdag 2 april.
De voorbije jaren werd deze regeling tussen de paasvakantie en eind september regelmatig gewijzigd. Periodes waarbij in deze zone bijna permanent toegang was werden afgewisseld met periodes waarin deze zone volledig werd afgesloten. “Dat zorgde niet alleen voor een onoverzichtelijke reglementering voor de gebruiker, ook de verkeersborden moesten steeds worden aangepast. Om een oplossing te bieden aan deze verwarrende en onduidelijke situatie wordt vanaf zaterdag 2 april a.s. een éénduidige regeling gehanteerd. We voeren deze regeling op proef in en zullen later evalueren”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe.


Wat wijzigt er?


“In het winkel-wandelgedeelte van de Duinenstraat en Prins Karellaan zal de voetgangerszone ononderbroken van kracht zijn en dit vanaf zaterdag 2 april tot en met vrijdag 30 september”, verduidelijkt burgemeester Steve Vandenberghe. De telescopische palen in de Duinenstraat en P. Karellaan blijven in deze periode naar boven. Er is enkel toegang voor handelaars die willen laden en lossen en dit dagelijks tussen 20 uur (’s avonds) en 10 uur (’s morgens). Ook gebruikers van een garage krijgen steeds toegang, mits gebruik van de toegangsbadge. In de voetgangerszone is een algemeen parkeerverbod van kracht. Fietsers zijn er wel toegelaten.


60 minuten parkeren op parking Kiosk


In het winkel-wandelgedeelte van de Duinenstraat/Prins Karellaan kan niet geparkeerd worden, maar de tijdsduur van het kort parkeren op de parking naast de Kiosk zal worden uitgebreid van 30 minuten naar 60 minuten (kort parkeren van toepassing van 9 tot 18 uur). “We zijn ingegaan op de vraag van de handelaars uit de Duinenstraat die aanwezig waren op de raad voor lokale economie om de duur van het parkeren te verhogen naar 1 uur. Hierdoor krijgen klanten meer tijd om hun aankopen in de Duinenstraat af te ronden”, zegt schepen van lokale economie Alain Lynneel. De


foto: google maps