Plein d’Amour

0
108
King Frog en het college

Met ‘Plein d’Amour brengt het gemeentebestuur tijdens het Valentijnsweekend van 11 tot 14 februari gedichten naar 6 Bredense pleinen. Centraal punt is het Ramakerspark, waar het nieuwe kunstwerk ‘King Frog’ te bekijken valt en waar op zondag cultuurprijswinnares Isabelle Vandemaele gedichten zal voordragen.
Valentijn 2022 wordt nog geen Valentijn zoals we het gewoon zijn. Maar niet getreurd, er zijn vele manieren om de liefde te vieren. En dat kan in Bredene met de wandelingen ‘Plein d’Amour’. Tijdens het Valentijnsweekend zijn er 2 wandelingen tussen verschillende pleinen in Bredene. De eerste tocht gaat via het Duinenplein, het Ramakerspark en het Centrumplein. De tweede loopt vanaf het Vandewegheplein, het Plovieplein en het Dorpsplein. Op elk plein staan 2 borden met gedichten. Via aangeduide letters in de gedichten kan men een woord vormen dat men op een formulier kan invullen. Wie het juiste woord vindt kan het formulier afgeven aan de balie van het MEC Staf Verluys en krijgt pralines! En vergeet zeker geen selfie te maken bij de selfieborden op de verschillende pleinen.
Isabelle Vandemaele leest romantische gedichten


Op zondag 13 februari leest de Bredense dichteres Isabelle Vandemaele, in het Ramakerspark romantische gedichten voor en dit van 14 tot 16 uur. Dan kan men ineens ook “King Frog”, de kikkerprins van het park ontmoeten.


King Frog


Enkele jaren terug werd het Ramakerspark in het hart van de oude villawijk in Bredene-Duinen helemaal heraangelegd. Het parkje is een groene rustplaats met vijver geworden. Bredene kocht in 2021 het kunstwerk ‘King Frog’ van de Bredense kunstenaar Patrick Ramont. Naast het kunstwerk, dat nu een plaats heeft gekregen in het Ramakerspark, staat het gedicht ‘King Frog’ van Marleen De Smet.