Nog meer investeringen in Saswijk

0
61
Veldstraat

De voorbije jaren kreeg de Bredense Saswijk een nieuw uitzicht. Heel wat straten werden vernieuwd en een verkeerscirculatieplan werd ingevoerd. De werken op het Sas krijgen nog dit en volgend jaar een vervolg met de heraanleg van de Veldstraat en een nieuwe slemlaag in de Buurtspoorwegstraat. Bredene investeerde de voorbije jaren bijna 7 miljoen euro in de wijk.

Verschillende straten in de Saswijk kregen in 2017 een volledig nieuwe inrichting. Tijdens de eerste grote fase van het Masterplan Sas werden de Staessenstraat, Michel Vanden Wegheplein, Spaarzaamheidsstraat, Nieuwstraat, Coupurestraat en een gedeelte van de Steenovenstraat en Henri Zwaenepoelstraat volledig heraangelegd. “Méér parkeerplaatsen en een nieuwe verkeerscirculatie zorgden voor een sterke verbetering van de leefbaarheid van de wijk”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe. “Ondertussen krijgt ook de wijk rondom het sportcentrum, die eveneens bij Bredene-Sas hoort, een complete face-lift. De werken in de Verenigingstraat, Toekomststraat, Watervliegpleinstraat, Vissersstraat, Kruisnetstraat en Spuikomlaan zijn momenteel volop aan de gang en verlopen volgens de vooropgestelde planning”, geeft schepen van openbare werken Erwin Feys aan.

Veldstraat en Buurtspoorwegstraat

De laatste fase van de vernieuwing van de Saswijk (met onder andere de Vaartstraat en een gedeelte van de Henri Zwaenepoelstraat) staat in de volgende legislatuur op het programma. Maar de heraanleg van de wegenis en het voetpad van de Veldstraat start binnenkort. Bredene trekt hiervoor 135.000 EUR uit. Er komt een nieuw wegdek in tarmac en het voetpad wordt er vernieuwd. “Volgend jaar krijgt de Buurtspoorwegstraat een nieuwe slemlaag die op dezelfde manier als deze in de Sluizenstraat wordt aangelegd, goed voor een investering van 550.000 EUR. Ook het snelle verkeer in de Buurtspoorwegstraat wordt aangepakt”, geeft burgemeester Steve Vandenberghe aan.
Bredene investeerde de voorbije jaren fors in de Saswijk: bijna 7 miljoen euro. De stadskernvernieuwing van Bredene-Sas wordt de komende jaren voortgezet.