NIEUWE REGELS VOOR E-STEPS sinds 1 juli 2022

0
39
Deelsteps


E-Steps zijn de laatste jaren sterk in opmars en zorgen voor duurzame en vlotte verplaatsingen binnen vele steden en gemeenten. Zo’n steps zijn niet altijd even stabiel of gemakkelijk te hanteren en omdat ze erg stil zijn kunnen ze bovendien verraderlijk zijn voor voetgangers of fietsers. Daarom heeft de Federale overheid beslist om enkele verkeersregels rond het gebruik van zo’n e-steps te wijzigen.


Nieuw sinds 1 juli


Minimale leeftijd voor het gebruik van een e-steps is voortaan 16 jaar.Verboden op het trottoir, gelijkgesteld met fietsersOngeacht de snelheid waarmee de e-steps rijden moeten ze voortaan dus de regels van de fietsers volgen. Je mag niet langer op het voetpad rijden met de e-step, je moet op het fietspad rijden. Zijn er geen fietspaden, dan moet je op de rijbaan rijden. In voetgangerszones moeten de steps stapvoets rijden (zoals ook de fietsers dit moeten doen).


Geen passagiers vervoeren


Het is voortaan verboden om passagiers te vervoeren op een e-step. Let op! Dit geldt trouwens voor alle voortbewegingstoestellen, dus ook bijv. voor niet-gemotoriseerde steps.Parkeren


Het parkeren op trottoirs blijft toegelaten, op voorwaarde dat de doorgang niet word belemmerd.
Let op! Langsheen de Kapelstraat en de Driftweg heeft het gemeentebestuur zes dropzones voor deelsteps voorzien. Daar kun je de steps niet meer achterlaten buiten deze zones.