Koninklijke WD Breduinia viert voor de 52ste keer zijn kampioenen

0
99
WD Breduinia

Het was een warm en geslaagd fietsjaar voor WD Breduinia in Bredene  verre omstreken. De clubtruien werden gespot in het hele Vlaamse land, in de streek van Nijmegen tot aan de Mont Ventoux.


Zondag werd de laatst de laatste rit van het seizoen gereden en meteen waren ook de kampioen gekend.
De neofiet (eerste jaar lid) met de meeste aanwezigheden werd Francis Vanobberghen.


De kampioen die in ’23 in totaal het meest aantal kilometers reed, zowel in als buitenclubverband was voor het tweede jaar op rij de 78 jarige Jacqie Cooleman. Hij reed bijna 13 000 kilometer bij elkaar!


De clubkampioen met het meest aantal kilometers in clubritten was Redgy Dieusaert. Ook hij verlengt hiermee zijn titel.
Op woensdagavond rijdt Breduinia zolang het daglicht dat toelaat. Frank Vermeesch nam het meest aantal midweekritten voor z’n rekening. Tot slot, de clubkampioenen: hij/zij die het meest aantal keren aanwezig was op clubritten. Bij de heren kon Frank Debacker zich kronen en bij de dames werd het 3-voudig keizerin Ria Vandenberghe. Beiden waren ze goed voor 80 gereden clubritten. Bovendien is dit Ria’s 12 kampioenstitel! Ze reed in zeven maanden een kleine 10 000 kilometer bij elkaar!


Het fietsseizoen neemt eind febuari 2023 een nieuwe start. Tussentijds wordt niet stil gezeten: er zijn zijn moutenbiketochten en zeker ook de 9de Dunebikerstocht in eigen organisatie op 10 december e.k. Een topevenement aan de kust waar meer dan 1000 fietsers op afkomen.