Knipoog dag Antwerpen met Cultuursmakers

0
145
eilandje

Zondag 27 maart 2022 gaat Cultuursmakers op daguitstap naar Antwerpen.

Deelname: leden 26 euro, niet leden 36 euro, deelname bevestigt na betaling op BE 85 9731 2479 7406

Plaatsen zijn beperkt tot 15 personen

Programma:

Vertrek  om 8 uur met de bus vanuit Bredene: (Shoppingcentrum Brugsesteenweg 37 Bredene) richting Antwerpen.

Starten Schengingplein Antwerpen Cadixwijk, van havengebied naar woon-en ontspanningsplek Het eilandje klinkt je misschien als wijk bekend in de oren. Maar hieraan grenzend is de exotische Cadixwijk aan een transformatie bezig. Waar het ooit een bedrijvigheid was van kranen, dokwerkers, ratelende wagens en loeiende scheepstoeters ontwikkelt zich nu een nieuwe wijk.

Het aanmeldingslokaal voor dokwerkerkers is nu de sporthal van een school, het pershuis werd een brouwerij, opslagloodsen verwelkomen je als zomerbar. Tussen de nieuwe gebouwen houden dokwerker cafés voorlopig stand. De Mexicobruggen en het nieuwe havenhuis van Zaha Hadid houden het perfecte evenwicht tussen oud en nieuw.

Met de bus naar Leopold Dewaelplaats. Vrije lunch daar.

Nieuw Zuid, stad in een stad, waar vroeger een goederenstation stond ontpopt zich nu een totaal nieuwe stadswijk. Duurzaamheid, ecologisch bouwen, eigentijdse urbanisatie zijn sleutelwoorden in deze nieuwe woonwijk. Robbrecht en Daem, JaspersEyers, Polo-architects, Stafono Boeri zijn enkele van de toparchitecten die tekenen voor deze stadsuitbreiding van haast 20ha. Deze wijk in wording presenteert zich nu al groen, met galerijen, horeca, wandelpaden. De oude stad vloeit hierover in de toekomst.

Met de bus naar het Steenplein voor de afsluiter van 17 tot 18 uur, met een drankje en een streepje muziek.

Om 18 uur vertrekken ze terug naar Bredene