Gratis restafvalzakken bij verhoogde tegemoetkoming

0
23
Gratis restafvalzakken

Wie via de mutualiteit de verhoogde tegemoetkoming geniet, krijgt jaarlijks van het gemeentebestuur 1 pak van 20 restafvalzakken gratis (kleine zakken, 30 liter). Alle gezinshoofden die hiervoor in aanmerking komen krijgen in de loop van de zomer een brief in hun bus.
Tegen afgifte van deze brief kan men de gratis restafvalzakken afhalen aan de receptie van het gemeentehuis, het sportcentrum/zwembad en aan de balie van het MEC Staf Versluys (elke dag van 9u-12u en op woensdagnamiddag van 14u-16u).


Wie geen gezinshoofd is maar toch het VT-statuut heeft (bv. inwonende ouder, of kind met beperking) ontvangt bijgevolg geen schrijven maar kan de gratis restafvalzakken bekomen mits aflevering van een attest afgeleverd door de mutualiteit. Er is slechts 1 rechthebbende per gezin.


Gratis restafvalzakken om medische redenen

Personen met incontinentieproblemen of thuis-dialysepatiënt hebben jaarlijks recht op 2 pakken restafvalzakken (grote zakken, 60 liter) op vertoon van een attest van de arts.


Deze zijn af te halen bij de gemeentelijke sociale dienst in het Sociaal Huis. Het aanvraagformulier vindt men terug op www.bredene.be/digitaal-loket of bij de gemeentelijke sociale dienst.


059/33 97 70

socialedienst@bredene.be