Gemeentebestuur bedankt straatkeerders

0
85
Straatkeerders


Van 3 tot 9 oktober is het Week van de Handhaving en ook Bredene neemt deel. Het gemeentebestuur neemt deze gelegenheid te baat om de straatkeerders, die dagdagelijks instaan voor de netheid in de gemeente, te bedanken.
Tijdens deze ‘Week van de Handhaving’ vraagt ‘Mooimakers’ – het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van OVAM, Fost Plus en de VVSG – samen met de lokale besturen een verhoogde aandacht voor de problematiek van sluikstorten en zwerfvuil. Bredene zette in het verleden reeds tal van zwerfvuilacties op. “Sedert enkele maanden werken we samen met OVAM. Sinds begin juli voeren twee handhavers op bepaalde ogenblikken controles uit op sluikstorten, zwerfvuil, hondenpoep, sigarettenpeuken,…”, geeft schepen van milieu Kelly Spillier aan.

Ook alle andere medewerkers van ons bestuur verdienen op geregelde tijdstippen een schouderklopje, maar tijdens deze week van de handhaving zet Bredene graag eens de straatkeerders, die zich dagdagelijks inzetten om het grondgebied netjes te houden, in de belangstelling. “De straatkeerders zijn elke dag in de weer en verdienen tijdens deze handhavingsweek een extra pluim voor hun werk. Het is inderdaad hun job, maar vanzelfsprekend is ze niet. En onze mensen doen dat met heel veel fierheid voor onze gemeente. Dan is een bedanking of een schouderklopje op z’n plaats”, zegt schepen Kelly Spillier.