Duurzame helden in de kijker

0
43
Duurzamehelden_1

De Week van de Duurzame Gemeente is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Tijdens de campagneweek zet Bredene de ‘Duurzame Helden’ in de kijker. SDG staat voor Sustainable Development Goals. Deze helden zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die op hun manier bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s).


Wereldwijd worden de SDG’s jaarlijks in de kijker gezet rond 25 september (de verjaardag van de ondertekening van de Agenda 2030 door alle leden van de VN). De Week van de Duurzame Gemeente geeft ook Vlaamse lokale besturen, zoals Bredene, de kans een voortrekkersrol op te nemen in de concrete realisatie van deze mondiale agenda. Ook Bredene plaatst zijn ‘Duurzame Helden’ in de kijker.


De Bredense lokale helden:


Marleen Moriau – SDG 8 – Zet zich in als buddy binnen de sociale dienst van Bredene en coördineert de volkstuin voor de Sociale KruidenierJeannot Vanhille – SDG 2 – Staat als verantwoordelijke van Sint-Vincentius Bredene wekelijks in voor de voedselbedeling.Tom Doise (directeur VBS Duinen) – SDG 4 – Zorgt met de zomerwerking van de vrije basisschool Duinen voor een verbindend en multicultureel initiatief dat mensen bij elkaar brengt.De strandbaruitbaters (Surfclub Twins en Koki Beach) – SDG 12 en 14 – Door hun inzet werd het statiegeldproject in Bredene een succes. Dit pionierswerk moet voor een verandering zorgen in consumptie- en productiepatronen, de strijd tegen klimaatverandering en de gevolgen ervan en de bescherming en het duurzame gebruik van oceanen, zeeën en mariene hulpbronnen.