De gemeente zoekt jobstudenten

0
141
Jobstudenten

Komende zomer kunnen zo’n 175 jobstudenten aan de slag bij het lokaal bestuur Bredene. Bredene biedt op deze manier jongeren de kans om binnen verschillende sectoren de dienstverlening te versterken.
“Meer dan 70 plaatsen zijn bestemd voor de strandposten die tijdens het zomerseizoen moeten bemand worden met redders, postoversten maar ook EHBO-personeel/medewerkers van het project ‘Zon Zee Zorgeloos’. Deze laatsten zorgen op een aantal strandposten voor een goede toegankelijkheid van het strand voor wie minder mobiel is. Tijdens de zomer is er ook meer vraag naar kinderopvang. We investeren hiervoor in 32 monitoren of jobstudenten voor de buitenschoolse kinderopvang”, zegt schepen van personeel Kristof Vermeire.

Eerste werkervaring in milieuteam


Bredene doet tijdens het jaar veel inspanningen om het strand, de duinen en zeker ook de straten en parken netjes te houden.

Als toeristische gemeente is er in de zomermaanden sowieso meer volk op het strand, de wandelpaden en in de duinen. “We zetten dan ook meer mensen in om alles netjes de houden en doen dit door 16-jarige Bredenaars hun eerste werkervaring te laten opdoen in het milieuteam”, geeft schepen Kristof Vermeire aan. Vorig jaar waren 40 Bredenaars aan de slag als milieuwerker. Daarnaast zijn er dit jaar 4 studentenjobs vacant binnen de technische dienst uitvoering. Deze jobs omvatten het onderhoud van het openbaar domein en het straatmeubilair, helpen plaatsen van verkeerssignalisatie en logistieke hulp.


In het woonzorgcentrum Jacky Maes worden 10 jobstudenten gezocht in de verzorging. De kandidaten zijn bij voorkeur al in het bezit van een visum van zorgkundige. Verder zijn er ook studentenjobs vacant binnen de jeugddienst (4), bibliotheek (1), parkeertoezicht (3), milieu- en recyclagepark (2), schoonmaak (2), sportdienst (1), dienst toerisme (3) en onthaal/administratie (1).


Wie zich kandidaat wil stellen voor een functie kan dit digitaal via www.bredene.be/vacatures. Alle voorwaarden, details en uiterste data van solliciteren vindt men ook op deze website.