Dag van de Zorg in het woonzorgcentrum Jacky Maes

0
145
Dag van de zorg

Maak op zondag 15 mei a.s. kennis met de nieuwe zorgcampus Jacky Maes. Een plaats waar het goed wonen, leven en werken is! Tijdens de opendeurdag kan men er die dag tussen 10 en 17 uur terecht.

“Men kan er kennismaken met de nieuwe infrastructuur en het nieuwe WZC stelt graag de werking voor aan de bezoekers. Maak kennis met ons woonzorgcentrum bij één van de infostanden of bij diverse demonstraties”, zegt schepen van sociale zaken Daisy Hoste. Op de campus is er immers een uitgebreid aanbod aan diensten:

•    een buurtrestaurant waar senioren uit Bredene van kwaliteitsvolle maaltijden kunnen genieten;

•    een lokaal dienstencentrum waar talrijke activiteiten worden aangeboden;

•    een dagcentrum waar senioren die thuis wonen een aangename dagbesteding en zorg kunnen genieten;

·      een centrum voor kortverblijf waardoor senioren ook tijdelijk bij ons kunnen verblijven;

·      een woonzorgcentrum voorzien van alle comfort, mooie kamers en diverse leefruimtes, zithoeken en terrassen.

Er zijn diverse activiteiten op maat van jong en oud met onder andere volkspelen en de ‘Toer Ratatouille’ (zie hieronder). En er is uiteraard een hapje en een drankje.  Wie een hart heeft voor senioren, kan ook een bezoekje brengen aan de vacaturestand of het infopunt vrijwilligers!

Meer info:  OCMW Bredene – 059/33 97 70 – info@ocmwbredene.be

“Toer Ratatouille” in WZC Jacky Maes

De residenten van het WZC Jacky Maes staan met hun groene vingers klaar om de lente te zien ontluiken in hun zaai en plantgoed.  De nieuwbouw van het WZC gaat z’n laatste fase in. Het moment om het groentetuinproject nieuw leven in te blazen. Oude bloembakken die vroeger het straatbeeld sierden, worden in een nieuw kleedje gestoken en ingericht als ‘mini’-groentetuin. “Toer Ratatouille” is de naam van deze nieuwe kunstkronkel. Verschillende lokale kunstenaars zetten hun schouders onder dit project: Nicole Knockaert, Hilda Warmoeskerken, Jerry Lauwers, Mieke Drossaert, Guido De Greef, Lieven Vanhoutte, Joke Neyrinck en Annie Vanlerberghe.  Kom zeker eens langs op zondag 15 mei tijdens de Dag van de Zorg, want dan wordt de laatste hand gelegd aan de groentetuin.