Cursus “Reanimatie en Defibrillatie”

0
76
AED

De gemeente Bredene investeert al geruime tijd in AED – toestellen (automatisch externe defibrillator) en tegenwoordig maken ze er werk van de toestellen altijd bereikbaar te maken. Immers jaarlijks zijn er +/- 10.000 hartstilstanden in België. Amper 5 tot 10% overleeft, tenzij, er onmiddellijk gestart wordt met reanimatie en een AED toestel gebruikt wordt, dan stijgt de overlevingskans tot 60 %.Zo’n toestel is eigenlijk makkelijk te bedienen en geeft ook richtlijnen wat je moet doen. De vraag is echter wie uit zichzelf zo’n toestel zal hanteren onder het ooit eens van dichtbij gezien te hebben.


Daarom richt de Rode Kruisafdeling Bredene, op regelmatige basis, een korte cursus “Reanimatie en Defibrillatie” in. Wij maken u niet alleen vertrouwd met het toestel maar leren je ook op een correcte manier de hulpdiensten te verwittigen, het slachtoffer te benaderen en reanimatie + hartmassage toe te passen in afwachting dat het AED-toestel ter plaatse en aangesloten is.De cursus is gratis en duurt 3 uur. Deze korte sessie is praktijkgericht en daarom kunnen we maar maximum 15 cursisten toelaten. Bij meer dan 15 cursisten kom je bij inschrijving automatisch op de volgende sessie terecht.

WANNEER en WAAR:

De les is op 4 april 2022 en start stipt om 19.00u stipt tot 22.00u.Alle cursussen gaan door in de lokalen van het Rode KruisGemeenschapscentrum Hubert Beuselinck (ingang verenigingen)Prinses Elisabethlaan 47, 8450 BredeneVEREISTEN:Er is geen voorkennis vereist.De cursus is toegankelijk vanaf de leeftijd van 16 jaar.De cursus is gratis. Een cursusboek kan aangekocht worden.

INSCHRIJVING:

Inschrijven voor de cursus kan enkel via volgende beveiligde link:https://act.rodekruis.be/EducationActivity/OverviewEducationActivity.aspx?eaid=418425Culturele- en sportverenigingen uit Bredene kunnen deze cursus ook gratis aanvragen met voorstel van een eventuele datum. Het aanvraagformulier vind je op onze website.

ATTEST:

Na de les ontvangt je een attest van slagen in reanimatie en gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator)VRAGEN?Heb je nog vragen of wil je de volgende sessie of een andere cursus volgen? – kijk op onze website www.rodekruis.be/bredene – of mail naar vorming@bredene.rodekruis.be


Met drie uurtjes van je tijd kan je leren een leven te redden! Zo eenvoudig is het. Waarom zou je het niet doen?