18 C
Bredene
donderdag, 07 juli 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsCurieus Goes Jazzy

Artikel

Curieus Goes Jazzy

3 gezellige jazz-concerten in het Staf Versluyscentrum georganiseerd door Curieus Bredene.

Dit gaat door op volgende dagen:

Woensdag 2 maart 2022 20u

Woensdag 16 maart 2022 20u

Dinsdag 22 maart 2022 20u

Prijs 15 euro of €40 voor 3 avonden.

https://stafversluys-centrum.be/nl

T 059 56 19 60
info@stafversluyscentrum.be

Programma:

Woensdag 2 maart 2022 20u – A3°

A3° is het gloednieuwe geesteskind van de Brugse pianist Mike Julien. Als veelgevraagd muzikant in het klassieke jazzlandschap – hij speelde onder andere bij Jimmy Molière – en met een voorliefde voor Zuiderse muziek combineert hij met dit nieuwe trio het beste uit de twee werelden. Samen met zijn muzikale broeders Wim Ramon op contrabas en Ronald D’haene op drums vertrekt hij vanuit jazzstandards en eigen composities die subtiel worden ondergedompeld diverse latinstijlen zoals samba, bossa, tango en zelfs mambo. De mix met het brede jazzspectrum staat garant voor een muzikale wereldreis vol verrassende en swingende wendingen. A3° komt vooral live goed tot zijn recht, want de drie muzikanten hebben een zwak voor improvisaties vol aanstekelijke grooves. Een ontdekking!

Woensdag 16 maart 2022 20u – Thomas Decock Quintet

De Oostendse gitarist Thomas Decock voelt zich als een vis in het water in tal van genres maar zijn grote liefde is en blijft toch de jazz. In zijn eigen quintet weet hij zich goed omringd en in hun originele en frisse composities nemen ze de luisteraar mee in een gevarieerde klankwereld van atmosferische momenten tot energetische passages. De sfeer kan worden omschreven als melancholisch en grootstedelijk en live monden de nummers vaak uit in dromerige improvisaties.

Dinsdag 22 maart 2022 20u – The Blue Heathens

The Blue Heathens: een spetterend en stomend jazzorkest uit Antwerpen, onder leiding van de Spaanse trompettist Angel J Calvo Perez!
Gekenmerkt door dé authentieke hot sound, typerend aan de jazzbands van New Orleans en Chicago in de jaren twintig en dertig. Binnen de kortste keren wisten zij een klinkende reputatie op te bouwen dankzij hun professionele aanpak en hoog entertainmentgehalte. De band speelt in een indrukwekkende bezetting met een prominente rol voor de blazerssectie zowel bestaande nummers als eigen composities en voeren deze op een sterke manier uit, dit gaat met de nodige ambiance gepaard en zette reeds menig volk aan het dansen!

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Fiesta Europa

Fiesta Europa, het leukste evenement voor jong en oud, is opnieuw te gast op het Duinenplein in Bredene op 1, 2 en 3 juli...

Flor blogt: Op zoek naar een cabaretière uit eigen streek

Terwijl Flor dit stukje afsluit, vraagt hij zich af of lezers soortgelijke cabaretières uit het verleden van eigen streek kennen. https://florsnieuweblog.blogspot.com/2022/07/helene-marechal-en-de-zoektocht-naar.html

Duynewake

De editie 2022 van de Duynewake is er een van herbe(g)(z)innen. Onze huisfotograaf Patrick Boucqaert zorgde voor dit fotoverslag.

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg