12.2 C
Bredene
woensdag, 06 juli 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsCenten voor Bredense scholen

Artikel

Centen voor Bredense scholen

Tijdens de coronapandemie reserveerde Bredene middelen via een relancepakket.  In dit relanceplan werd een cadeaubon voorzien voor iedere inwoner van Bredene.

Deze cadeaubon kon uitsluitend gebruikt worden bij de Bredense handelaars en werd bij maar liefst 85 verschillende ondernemers besteed. “Het gemeentebestuur maakte daarnaast de belofte om het bedrag van de niet-gebruikte bonnen te spenderen aan een onderwijsproject voor de aankoop van computers, het toekennen van wifi-verbindingen en begeleiding van het computergebruik en dan vooral bij kansarme jongeren”, geeft schepen van sociale zaken Daisy Hoste aan. “Uiteindelijk bleef een bedrag van 28.721,52 EUR beschikbaar voor het onderwijsproject.  Het bedrag werd nu verdeeld op basis van het aantal kinderen (vanaf leeftijd lagere school) in de scholen”, verduidelijkt schepen van onderwijs Kelly Spillier.

  • De Zandlopertjes Groenendijk                2.791,73 EUR
  • De Zandlopertjes Centrumplein              3.136,39 EUR
  • Vrije basisschool De Dorpslinde              2.145,50 EUR
  • Vrije basisschool Don Bosco                   4.911,38 EUR
  • Vrije basisschool Duinen                       5.408,26 EUR
  • Europaschool                                      3.460,94 EUR
  • KW Ibis (lager,secundair)                     2.145,50 EUR
  • Middenschool                                      3.417,86 EUR
  • Buitenschoolse kinderopvang                 1.303,96 EUR

Op de foto: v.l.n.r. Brenda Linskens (Directeur Europaschool), Kristof Van Loock (directeur Middenschool), Gunther Vanmassenhove (directeur De Zandlopertjes Centrumplein en Groenendijk), Anne Delos (directeur De Dorpslinde), Kelly Spillier (schepen van onderwijs), Dominique Nieuwenhuyse (directeur Don Bosco), Angélique Spegelaere (directeur K.W. Ibis), Daisy Hoste (schepen van sociale zaken).  Ontbreekt op de foto Tom Doise (directeur VBS Duinen).

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Ligo-cursisten krijgen diploma

Ook dit voorjaar kon men in Bredene terecht voor cursussen van Ligo. Na afloop van de laatste les was er een diplomauitreiking. “De cursisten konden...

Nieuwskrant Arte4

Arte4 bracht een nieuw krantje uit. Lees hier de editie van juli:

VillaVip en wzc Jacky Maes

Gisterennamiddag kwamen de wandelaars van het wzc Jacky Maes op bezoek in VillaVip Bredene. De bewoners van VillaVip hadden deze morgen alles klaargezet, cake...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg