Buitenshuis afval sorteren moet overal in Bredene kunnen.

0
133
Sorteerbakken

Schepen Lynneel, verantwoordelijk voor het AGB nam na het verzoek van gemeenteraadslid Sandy Dobbelaere om afval beter te sorteren het initiatief om te starten met een proefproject in het Staf Versluyscentrum. Sinds kort staan er nu in de inkomhal en in de grote zaal overzichtelijke afvalcontainers waarbij meerdere fracties afval op een juiste manier kunnen gesorteerd worden.


De vele positieve reacties hierbij dringen aan op een verdere uitbreiding van deze sorteerafvalbakken in al onze openbare gebouwen en ook op alle cruciale publieke domeinen zoals aan speelpleinen, frequent bezochte picknickplaatsen, aan alle strandingangen, aan de sportpleinen, op grasduinen, aan de schoolomgevingen,…

Heel veel afval hoort tenslotte niet in de restafvalzak thuis, vaak gaat het over blikjes, petflessen, plastic of papieren verpakkingen van voedingswaren, allemaal zaken die eigenlijk in een pmd-zak horen of bij de fractie papier en karton. Sandy Dobbelaere wil met deze sorteervuilnisbakken alle inwoners en Bredense bezoekers de mogelijkheid geven om hun afval ook buitenshuis correct te sorteren.

Op deze wijze kunnen we het restafval in onze gemeente verder inperken en zorgen dat er nog meer afval gerecycleerd wordt.

bron: Vooruit Bredene

Sandy Dobbelaere