Bredense Fietsersbond ziet nu echt het daglicht

0
62
Fietsersbond

Corona heeft ons op de FIETS gezet. En dat is maar goed ook. Fietsen is goed voor onze gezondheid. Het is een zachte vorm van mobiliteit en het is goed voor het klimaat. De Vlaamse Fietsersbond werkt rond die fiets en dat fietsen in de gemeente met lokale afdelingen. En in Bredene hebben enkele mensen nu het initiatief genomen om zo’n afdeling op te richten. Met ondersteuning van de gemeente komt er een oprichtingsvergadering op 10 maart 2022.
Het betreft een tweede poging, nadat het virus een eerste keer stokken in de fietswielen stak.

De Fietsersbond Vlaanderen is een koepelorganisatie die opkomt voor de belangen van de fietser en het fietsen. Het is ook een ledenorganisatie die heel wat beweging en community organiseert rond dat fietsen. En, zoals gezegd, fietsen is ‘in’. Fietsmobiliteit staat hoog op de politiek agenda. Maar ook in het persoonlijke leven van mensen wordt meer en meer gekozen voor de tweewieler. Als mobiliteitskeuze, maar ook als een vorm van ontspanning.
Lokale fietshandelaars, allerlei verenigingen, het lokaal beleid en tenslotte de burger… iedereen is betrokken op die fiets. En dat gaat alle kanten op : de fiets op zichzelf in al zijn vormen en kleuren, de fietsinfrastructuur, samen fietsen, veilig fietsen, comfortabel fietsen…
De fiets is duidelijk iets dat meer en meer mensen verbindt. Vandaar ons initiatief om een lokale afdeling van de Fietsersbond uit de grond te stampen.


Concreet


Opstartvergadering
Op een startbijeenkomst kom je te weten hoe een afdeling van de Fietsersbond werkt en wat het allemaal inhoudt.
Dit is een aftastende en vrijblijvende bijeenkomst: je kan Fietsersbond Bredene helpen opstarten met een klein of groot engagement. En je kan zeker ook gewoon eens komen luisteren als sympathisant.
Deze bijeenkomst gaat door op: donderdag 10 maart 2022 om 19u30 in de Foyer van het Staf Versluyscentrum
• Vragen of suggesties? Stuur dan een mailtje naar: bredene@fietsersbond.be
• Als je de avond zelf niet kan komen, maar geĂ¯nteresseerd bent, laat dan zeker ook iets weten aub!


Breng uw CST , IK en een mondmasker mee aub.