Bredene vangt Oekraïense vluchtelingen op in ‘Ons Volk’

0
136
ons volk


Het gemeentebestuur brengt momenteel alles in gereedheid om Oekraïense vluchtelingen op te vangen en te huisvesten in het voormalig jeugdverblijfscentrum ‘Ons Volk’. Bredene gaat hiermee in op de vraag van de hogere overheden.Dagelijks bereiken ons schrijnende beelden uit de oorlog in Oekraïne. Door onophoudelijk geweld ontvluchten heel veel inwoners van Oekraïne hun land, op zoek naar een veilige plaats om te verblijven. Dit laat niemand koud en Bredene zal dan ook zijn verantwoordelijkheid nemen bij deze humanitaire ramp. Want Bredene is een solidaire en gastvrije gemeente.


Bredene zal Oekraïense vluchtelingen opvangen in het leegstaande gebouw ‘Ons Volk’ in de Golfstraat. ‘Ons Volk’ wordt al enige tijd niet meer gebruikt, maar er is nog veel materiaal aanwezig. Er is plaats voor 61 vluchtelingen die op een comfortabele en veilige manier kunnen worden gehuisvest. ‘Ons Volk’ wordt gratis ter beschikking gesteld voor minstens 3 maanden. Momenteel brengt de technische dienst de locatie in orde. Tijdens de opvangperiode zal een vrijwilligerswerking worden opgestart. Geïnteresseerden kunnen hiervoor terecht op het nummer van het informatiepunt. Het gemeentebestuur is ervan overtuigd dat deze opvang op een goede manier zal kunnen georganiseerd worden. Alle diensten van het lokaal bestuur, politie en hogere overheid zullen hiervoor samenwerken. De normale sociale dienstverlening voor de Bredenaar komt niet in het gedrang. Bredene beschikt over een goed uitgebouwd sociaal en maatschappelijk netwerk waar Bredenaars adequaat worden geholpen. Bewonersbrief en informatiepunt voor inwoners


De inwoners uit de Oude Duinenwijk werden via een bewonersbrief geïnformeerd over het opvangcentrum. Inwoners die vragen hebben over deze opvang kunnen terecht op het informatiepunt (tijdens de kantooruren) op het nummer van het Sociaal Huis 059 33 97 70.