Bredene start onderhandeling met S&R Lago voor bouw nieuw zwembad

0
186
oud zwembad

Het Bredense schepencollege nam zopas de beslissing om onderhandelingen op te starten met S&R Lago.  De zwembadgroep kwam als voorkeurbieder uit de beoordeling die werd gemaakt door een jury. 

Bredene zal op domein Grasduinen een nieuw zwembad bouwen en koos ervoor om dit te doen in een PPS-formule (Publiek Private Samenwerking).  Het gemeentebestuur laat zich tijdens de procedure begeleiden door een gespecialiseerd advocatenkantoor.  De voorbije maanden dienden 3 groepen een offerte in: Sportoase, Optisport en S&R Lago.  Alle groepen hebben hun voorstel uitvoerig toegelicht aan een beoordelingsjury.  Uit de 3 voorgestelde projecten werd uiteindelijk het voorstel van S&R Lago het best beoordeeld.  Het gemeentebestuur gaat nu in onderhandeling met de voorkeurbieder om tegen eind maart te beslissen of het uiteindelijk S&R Lago zal zijn dat het nieuwe zwembad in Bredene zal bouwen.  

“We voorzien voor het nieuwe zwembad de komende 30 jaar een jaarlijkse bijdrage van 1.350.000 EUR. Op vandaag kost het huidig zwembad ons jaarlijks meer dan 600.000 EUR. Het zwembad moet trouwens omwille van milieuwetgeving in 2024 verplicht de deuren sluiten. Om over een hedendaags en multifunctioneel zwembad met bijhorende faciliteiten en leuke extra’s te beschikken, zullen we elk jaar 750.000 EUR meer betalen.  Een prestigeproject is het dus zeker niet.  Het nieuwe zwembad moet zowel voor inwoners, tweedeverblijvers als toeristen een meerwaarde betekenen voor Bredene”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe.  Voor de bouw van het nieuwe zwembad krijgt Bredene ook een subsidie van 895.000 EUR van de Vlaamse overheid.

Foto: huidig zwembad (archieffoto)