Bredene organiseert een ‘Klimaatenquête’

0
74
college

We kunnen er niet omheen, het klimaat verandert. Dat zorgt voor heel wat uitdagingen, ook op lokaal niveau. Denk maar aan drogere zomers, nattere winters en meer hittegolven.
Om verdere klimaatverandering te beperken, moeten we anders omgaan met energie. Bovendien zullen we ook oplossingen moeten bedenken om met de wijzigingen om te gaan. “Om mee deze uitdagingen aan te pakken, ondertekende Bredene het Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie,” zegt burgemeester Steve Vandenberghe. Een eerste stap is de opmaak van het Klimaatplan 2030. “Hierbij willen we zo veel mogelijk mensen betrekken. Enkel met de inzet van iedereen – inwoners, handelaars, bedrijven, landbouwers, verenigingen, experten en overheden – kunnen de doelstellingen worden behaald”, zegt milieuschepen Kelly Spillier.
Oproep naar alle Bredenaars: vul de klimaatenquête in.


“Heb jij een visie of goede ideeën voor het klimaatplan? Wat vind jij belangrijk voor Bredene? Wat lijkt jou minder zinvol? Wat wil je zelf doen of doe je al? Geef via de klimaatenquête je mening over lokale klimaatacties en wat we samen kunnen doen”, roept schepen Kelly Spillier de Bredenaars op. De enquête kan ingevuld worden tot 30 juni en duurt ongeveer 10 minuten: https://nl.surveymonkey.com/r/5KZ3NJ3 of via www.bredene.be


Wil je meer doen? Welkom op het klimaatatelier!


Wie na het invullen van deze enquête samen verder wil brainstormen en concreter ingaan op acties die de gemeente kan ondernemen, kan op het einde van de enquête laten weten dat men wil deelnemen aan het klimaatatelier in het najaar van 2022. Zo maak jij mee het verschil!