10.8 C
Bredene
donderdag, 06 oktober 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsBredene dooft lichten van openbare verlichting tijdens weekdagen

Artikel

Bredene dooft lichten van openbare verlichting tijdens weekdagen

De stijgende energiekosten wegen zwaar door op de budgetten van de gemeentebesturen.  Ook in Bredene worden maatregelen genomen en besparingen doorgevoerd.  Eén van die maatregelen is het doven van de openbare verlichting. Ook de Watertoren wordt niet meer verlicht. 

Het gemeentebestuur zal, van zodra het door energiebeheerder Fluvius mogelijk wordt gemaakt en dat zal wellicht binnen enkele weken zijn, de straatverlichting in de gemeente doven en dit dagelijks van 23 uur ’s avonds tot 5 uur ’s morgens.  Enkel op vrijdag en zaterdag blijft de verlichting ook ’s nachts branden.  Ook andere gemeentebesturen kozen er voor om deze besparingsmaatregel door te voeren.  Bredene heeft de voorbije jaren trouwens reeds geïnvesteerd in openbare verlichting die ’s nachts wordt gedimd.  “Maar door alle openbare verlichting te doven zorgen we voor een besparing van 35 % van de energiekosten op de straatverlichting”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe.  Nutsmaatschappij Fluvius zal alle installaties in Bredene aanpassen zodat de lichten kunnen worden gedoofd.  Dat zal niet allemaal tegelijk gebeuren maar wel per zone.  Niet enkel de openbare verlichting wordt gedoofd maar ook de Watertoren en andere openbare gebouwen zullen niet meer worden verlicht. 

Zichtbaarheid is belangrijk

Het gemeentebestuur roept de zwakke weggebruikers (fietsers en voetgangers) op om zich meer dan ooit zichtbaar in het verkeer te begeven.  “Dat is niets nieuw want wij voeren elk jaar campagne voor een goede zichtbaarheid in het verkeer. Bovendien is er tussen 23 uur en 5 uur sowieso minder verkeer op de baan, maar wie toch de baan op moet zorgt best voor reflecterende kledij en een goede verlichting op de fiets”, geeft burgemeester Steve Vandenberghe aan.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Jaak en Jacqueline gevierd

Jaak Jonckheere en Jacqueline Aspeslagh vierden hun briljanten huwelijk. NieuwsBredene wenst hen een dikke proficiat met hun 65-jarige huwelijk.

VACATURE KINDERBEGELEIDER BKO 19u/w

Kom jij het BKO-team versterken? Meer info:https://www.bredene.be/nl/dienstverlening/werk-economie/werken-bij-lokaal-bestuur-bredene/overzicht-vacatures/begeleider-buitenschoolse-kinderopvang

Conference ‘En… vergeet vooral niet… te lachen (deel 2)’ met Francis Peeters, ervaren moppentapper

Donderdag 17 november 2022 om 14 uur in LDC Biezenbilk, Ettelgemsestraat 24 te 8460 OudenburgKom genieten van een hilarische moppennamiddag. Net zoals in de...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
68VolgersVolg