9de Dunebikers MTB-tocht wordt opnieuw een top-VTT aan zee

0
62
WD Breduinia


De voorbereidingen voor de 9de Dunebikerstocht op 10 december draaien op hun laatste benen.

Nu de parcoursbesprekingen met de vele verantwoordelijke overheden afgerond zijn, kunnen de meer dan 50 medewerkers van WD Breduinia zich toespitsen op de praktische organisatie.

Het parcours strekt zich uit langs een lang lint tussen de Oosteroever in Oostende tot aan de havengeul van Blankenberge. Deelnemers kunnen kiezen tussen 30 en 50 km. Voor deze laatste zijn er twee bevoorradingen voorzien en iedereen wordt na afloop getrakteerd op lekkere pannenkoeken.

Start en aankomst zijn gelegen in vzw Horizon (Duinenpieper) in de Kapelstraat ter hoogte strandpost Hippodroom. Er kan gestart worden vanaf 8u00 en dit tot 14u00. Late vertrekkers moeten er rekening mee houden dat het om 15u30 hoog water is. Dan worden de 3 km strand tussen Blankenberge en Wenduine wel een beetje lastig rijden!


Het vastleggen van het parcours had ook dit jaar nogal wat voeten in de aarde. De werkzaamheden op het strand ter hoogte van de dijk van Wenduine waren een discussiepunt, maar de problemen werden opgelost, met dank aan de gevoegde overheden. Wegens de geplande werkzaamheden aan de strandtoegang van de Vossenslag moest ook een andere oplossing gevonden worden om De Haan te bereiken en op de terugweg strooide de aan te leggen kabel onder het MTB-tracé van het Agentschap van Natuur en Bos ook roet in het eten. Maar voor alles is een oplossing gevonden.
Zo kan ook deze 9de editie opnieuw top worden!