3 gezellige jazz-concerten in het Staf Versluyscentrum georganiseerd door Curieus Bredene.

0
65
Go Jazzy

Dit gaat door op volgende dagen:

Woensdag 2 maart 2022 20uWoensdag 16 maart 2022 20uDinsdag 22 maart 2022 20u

Prijs 15 euro of €40 voor 3 avonden.https://stafversluys-centrum.be/nl

T 059 56 19 60info@stafversluyscentrum.be

Programma:

Woensdag 2 maart 2022 20u – A3°A3° is het gloednieuwe geesteskind van de Brugse pianist Mike Julien. Als veelgevraagd muzikant in het klassieke jazzlandschap – hij speelde onder andere bij Jimmy Molière – en met een voorliefde voor Zuiderse muziek combineert hij met dit nieuwe trio het beste uit de twee werelden. Samen met zijn muzikale broeders Wim Ramon op contrabas en Ronald D’haene op drums vertrekt hij vanuit jazzstandards en eigen composities die subtiel worden ondergedompeld diverse latinstijlen zoals samba, bossa, tango en zelfs mambo. De mix met het brede jazzspectrum staat garant voor een muzikale wereldreis vol verrassende en swingende wendingen. A3° komt vooral live goed tot zijn recht, want de drie muzikanten hebben een zwak voor improvisaties vol aanstekelijke grooves. Een ontdekking!

Woensdag 16 maart 2022 20u – Thomas Decock QuintetDe Oostendse gitarist Thomas Decock voelt zich als een vis in het water in tal van genres maar zijn grote liefde is en blijft toch de jazz. In zijn eigen quintet weet hij zich goed omringd en in hun originele en frisse composities nemen ze de luisteraar mee in een gevarieerde klankwereld van atmosferische momenten tot energetische passages. De sfeer kan worden omschreven als melancholisch en grootstedelijk en live monden de nummers vaak uit in dromerige improvisaties.Dinsdag 22 maart 2022 20u – The Blue HeathensThe Blue Heathens: een spetterend en stomend jazzorkest uit Antwerpen, onder leiding van de Spaanse trompettist Angel J Calvo Perez!

Gekenmerkt door dé authentieke hot sound, typerend aan de jazzbands van New Orleans en Chicago in de jaren twintig en dertig. Binnen de kortste keren wisten zij een klinkende reputatie op te bouwen dankzij hun professionele aanpak en hoog entertainmentgehalte. De band speelt in een indrukwekkende bezetting met een prominente rol voor de blazerssectie zowel bestaande nummers als eigen composities en voeren deze op een sterke manier uit, dit gaat met de nodige ambiance gepaard en zette reeds menig volk aan het dansen!