Winnaars Vaderdagactie

0
79
papa1

Vorige week lanceerden we bij Nieuwsbredene.be een oproep naar leuke vaderdagverhalen. We kregen er heel wat binnen, waarvoor dank. We kozen uit alle inzendingen de drie “leukste”, want alle inzendingen die werden ingestuurd waren behoorlijk emotioneel. De drie geselecteerde vaderdagverhalen winnen allemaal een fles burgemeesterlijke wijn en een bon van Hair & Beauty Lila’Licious in de Sluizenstraat 20. Op Vaderdag zelf ging Kelly Spillier de verschillende vaders gaan verrassen met hun nominatie en hun hun prijs overhandigen. Geniet ervan en blijf vooral van elkaar genieten.

Papa 1:Dathia De Cock (29) wil haar papa Didier De Cock (57) graag een hart onder de riem steken omdat hij na een vervelende diagnose elke dag opnieuw in angst leeft. Dathia’s papa kreeg twee jaar geleden van de dokter te horen dat hij een erg agressieve spiertumor had in zijn lies. Meteen ook de start van een periode met heel veel doktersbezoeken en operaties. Daarnaast werd hij bestraald om de tumor te verslaan. Dat heeft hem als persoon erg aangetast. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Elke dag was een dag leven met angst en dat is het nog steeds. Dathia’s papa is een levensgenieter, maar die diagnose heeft hem veel kopzorgen bezorgd. Na heel wat extra controles – om de drie maanden moest Dathia’s papa op controle – kreeg hij goed nieuws: de kanker bleef schijnbaar weg. De controles zullen echter nog tien jaar blijven duren. Ondanks de nare periode waar hij doorging zet hij zichzelf nog steeds aan de kant voor zijn gezin. Daarom verdient hij deze erkenning meer dan wie dan ook.” Didier bevindt zich momenteel niet in het land, vandaar deze ingestuurde foto van tijdens Dathia haar huwelijk. Zodra hij terug is zullen we hem ook nog de fles wijn en cadeaubon bezorgen.

Papa 2:Sabrine Gortack (40) draagt haar pluspapa Johan Speeckaert (50) – bekend als uitbater van restaurant Lautrec in de Kapelstraat – op handen en daar is een goede reden voor. “Dertig jaar geleden kwam hij in ons leven”, vertelt ze. “Naast mijn mama kreeg hij er meteen twee tieners bij. Nooit is het bij hem opgekomen om niet mee in te staan voor onze opvoeding. Hij maakte van mij de sterke vrouw die ik op vandaag ben. Een vaderfiguur had ik tot dan nooit echt gekend. Johan was voor mij dan ook een geschenk uit de hemel. Samen met mijn mama maakte hij de Lautrec groot. Als zelfstandigen hadden mijn ouders weinig tijd, maar de weinig vrije tijd die ze hadden, besteden ze aan ons. En zelfs nu nog aan hun kleinkinderen. Toen ik zelf de diagnose MS kreeg, stonden mijn ouders altijd klaar om de kinderen op te vangen. Het afgelopen jaar is niet gemakkelijk geweest. Niet alleen was de horeca gesloten, ik kreeg op de koop toe ook nog eens een stamceltransplantatie om de MS te stabiliseren. De zware behandeling werd draaglijker dankzij de steun van Johan en mama. Johan is mijn papa, de beste opi waar we altijd op kunnen rekenen. Ik ben hem daar heel dankbaar voor.”

Papa 3:Kirsten Tondeur (16) wil graag haar pluspapa Gregory Goes in de bloemetjes zetten. De wegen van haar ouders scheidden zes jaar geleden. Een jaar later – vijf jaar geleden dus – leerde Kirstens mama Kelly, Gregory kennen.“Als ik mij eens niet goed in mijn vel voelde of in tranen uitbarstte stond Gregory aan mijn zijde. Elke keer als ik stil aan tafel zat praatte hij op me in. Elke keer opnieuw als ik het moeilijk had sprongen hij en mijn mama in hun auto – net als ze eens gezellig uit eten gingen – om bij mij te zijn. Gregory is trots om mij zijn dochter te noemen. Hij werkt keihard om zijn gezin alles te geven wat we nodig hebben. Hij vertelt iedereen hoe trots hij wel is op zijn vrouw en zijn pluskinderen. Elke keer ik hulp nodig heb voor schoolwerk, helpt hij me waar hij kan. Geregeld verrast hij mama met bloemen op haar werk. Hij toont me hoe sterk ik in het leven moet staan en dat er altijd een plaats is om je verdriet met je geliefden te delen. Mama en hij zijn voor mij het beste bewijs dat echte liefde bestaat. Ik hoop dat ik later even gelukkig mag zijn als zij. Ik ben trots op Gregory en hoop dat hij nooit uit ons leven verdwijnt. Daarom wil ik heel graag dat hij in de prijzen valt, want dat verdient hij meer dan wie ook.”