Werk zkt. Student (en omgekeerd)

0
78
Student zoekt werk

Bredene helpt ondernemers met zoektocht naar jobstudenten

Werk zkt. Student (en omgekeerd)

De jaarlijkse jobstudentenbeurs kon omwille van coronamaatregelen in februari niet plaatsvinden. Maar ook dit jaar zijn heel wat ondernemers op zoek naar jobstudenten. Om hun zaak te versterken tijdens weekends en/of vakanties. Enkele studenten zijn ook nog op zoek naar een bijverdienste. Het gemeentebestuur wil dan ook helpen om de juiste ‘match’ te vinden.

“De nieuwe campagne loopt volledig via sociale media. Met een klein voorstellingsfilmpje waarin de job wordt samengevat en voorgesteld willen we de jongeren bereiken”, zegt burgemeester Steve Vandenberge. In het filmpje krijgen jongeren meteen een duidelijk beeld van wat de werkgever zoekt, wat het takenpakket juist inhoudt, hoe de werkplek eruit ziet, wat er van hen wordt verwacht, voor welke periode men iemand zoekt… en niet onbelangrijk, hoe men kan solliciteren.

Oproep naar ondernemers

“Deze campagne is niet enkel voor de jongeren bedoeld, het biedt ook een handig hulpmiddel voor de ondernemers.  Ze kunnen zo hun vacature breder verspreiden”, zegt schepen van lokale economie Alain Lynneel.  Vacatures kunnen nog steeds worden ingezonden. Ondernemers geven de nodige gegevens door. Het gemeentebestuur komt vervolgens langs om enkele beelden te maken van de werkplaats en giet dit in een filmpje.  Ondernemers kunnen zich aanmelden via infodienst@bredene.be, ook bij eventuele vragen over dit project kan men daar terecht.