17.8 C
Bredene
zondag, 22 mei 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsTwee voordrachten bij Vief

Artikel

Twee voordrachten bij Vief

Online voordracht ‘China: Van Confusius tot Corona’ door Nico Bijnens, China-kenner

Woensdag 24 maart 2021 om 14 uur

Tijdens een vorige voordracht omtrent China had Nico Bijnens het voornamelijk over hoe China uitgroeide van een eeuwenoud keizerrijk tot een moderne economische grootmacht. In de Tang Dynastie (618-907) was de Chinese hoofdstad de grootste stad ter wereld. In oude tijden werd China dan ook ‘het middenrijk’ genoemd en werd aanzien als het centrum van de wereld. Vanaf eind jaren ’80, met een exponentieel groeiende economie als drijvende motor, leek China er geleidelijk aan in te slagen om deze status te hernieuwen.
Niemand had echter kunnen voorspellen wat er zou gebeuren: … COVID-19 … De uitbraak van het coronavirus heeft niet alleen China maar ook de rest van de wereld grondig veranderd. Hoe is het zover kunnen komen? Wie draagt welke verantwoordelijkheid en welke conclusies moeten er worden getrokken?

Prijs: € 5

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en dit kan telefonisch of via e-mail.
Betalen kan via overschrijving op het rekeningnummer van Vief West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782 met mededeling 240321 – aantal personen – telefoonnummer.

Info en inschrijven?
Vief West-Vlaanderen vzw l Tel. 056 25 72 61 l info.west@vief.be
www.vief.be/vief-west-vlaanderen/activiteiten/online-voordracht-china-van-confusius-tot-corona


Online voordracht ‘COVID-19 vaccins: werkzaamheid en veiligheid’ door prof. Pierre Van Damme, epidemioloog

Maandag 29 maart 2021 om 14 uur

Professor Pierre Van Damme komt tegenwoordig vaak in de media omwille van de huidige coronapandemie. Logisch gezien hij één van de topwetenschappers is in Vlaanderen op vlak van infectieziektes. Aan de Universiteit Antwerpen werkt hij bij het Centrum voor Evaluatie van Vaccinaties.

Hij zal het tijdens deze online voordracht hebben over wat vaccins zijn, en waarvoor ze dienen. Bovendien zal de ontwikkeling, de veiligheid en de werkzaamheid van de COVID-19 vaccins uit de doeken worden gedaan, en wordt de mogelijkheid geboden om vragen te stellen.

Prijs: € 5

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en dit kan telefonisch of via e-mail.
Betalen kan via overschrijving op het rekeningnummer van Vief West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782 met mededeling 290321 – aantal personen – telefoonnummer.

Info en inschrijven?
Vief West-Vlaanderen vzw l Tel. 056 25 72 61 l info.west@vief.be l www.vief.be/vief-west-vlaanderen/activiteiten/online-voordracht-covid-19-vaccins-werkzaamheid-en-veiligheid

Vorig artikelKapster aan huis Hairz
Volgend artikelVoor David

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Horecabeurs in 2023 van 6 tot en met 9 februari

In het MEC Staf Versluys blikt men terug op een succesvolle horecabeurs met meer dan 6.000 bezoekers. “De standhouders waren zeer tevreden over de...

Crosspass

Crosspass organiseert tijdens de zomervakantie tal van leuke stages voor kinderen vanaf 5 t.e.m. 12 jaar, in Bredene. Daarbij is er telkens keuze uit...

Opgepast eendjes

In de Breeweg en de Zeelaan wandelen dezer dagen een aantal families eendjes van de ene kant van de straat tot aan de andere...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg