8.4 C
Bredene
woensdag, 22 september 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Taskforce wil K9 honden niet inzetten tegen corona

Artikel

Taskforce wil K9 honden niet inzetten tegen corona

K9 Training Center gelegen langs de Brugse steenweg het Training Center is gespecialiseerd in het opleiden van detectiehonden.

Het Training Center is er het afgelopen jaar in geslaagd om, in samenwerking met Dr. Callewaert Chris van de Universiteit Gent, honden op te leiden die in staat zijn de zweetgeuren van met Covid besmette patiënten te onderscheiden van niet besmette mensen. Er liep ook een proefproject in samenwerking met KV Oostende.

Deze mogelijkheid is dan ook uitgebreid getest.

De Taskforce wil echter geen gebruik maken van de honden, want er is geen juridische basis. Een sneltest gaat even snel en heel wat mensen hebben angst van honden, klinkt het bij de taskforce.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Huwelijk Tania en Evert

Afgelopen zaterdag was een stralende nazomerdag waarop er heel wat huwelijken plaatsvonden. Burgemeester Steve Vandenberghe mocht die dag als eerste, Evert Housaer...

Huwelijk Katie en Norman

Ook dit mooi koppeltje trad in het huwelijk op 18 september. Burgemeester Steve Vandenberghe mocht ook Norman Daems en Katie Ramakers in...

Huwelijk Wendy en Thaï

Het tweede stralende koppeltje dat burgemeester Steve Vandenberghe mocht huwen op 18 september waren Wendy Notredame en Thaï Huyghebaert.
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg