20.4 C
Bredene
woensdag, 28 juli 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Sleutelloze auto-inbraken in Bredene

Artikel

Sleutelloze auto-inbraken in Bredene

De politie van Bredene/De Haan kreeg dinsdag melding van negen voertuigen die tijdens de nacht voordien werden doorzocht.

Het bizarre eraan is dat de meeste slachtoffers ervan overtuigd zijn hun voertuig slotvast achtergelaten te hebben en dat er geen schade aan de voertuigen is. Ze werden wel allemaal grondig doorzocht, maar er is weinig gestolen.

Uit een voertuig werd een fiets gestolen en uit een ander een slijpmachine. In de andere auto’s was er wat wanorde maar bleek niets verdwenen. De meesten troffen hun voertuig aan met de deur op een kier. De feiten deden zich voor in de Gerard Defeverstraat, Nukkerwijkstraat, Nachtegalenstraat (2), Wielewalenstraat, Lijsterstraat, Albert Claeysstraat en Breendonklaan (2), allemaal straten in dezelfde buurt. Het gaat om auto’s van diverse merken.

Het zou vreemd zijn dat er effectief zoveel auto’s – bewust of onbewust – niet gesloten waren. Een andere mogelijkheid is dat de dieven gebruik gemaakt van een apparaatje dat een digitaal signaal van de afstandbediening van de auto kan capteren. De meeste auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met een centrale deurvergrendeling waarbij men de deuren met een druk op de knop kan openen en sluiten. Die afstandsbediening zendt echter wel constant een signaal uit dat via een apparaat (een soort handmatig bediende wifi-extender) kan worden opgepikt. Criminelen scannen met dat apparaat naar zulke afstandsbedieningen die door eigenaars in de gang, de garage, op de keukentafel, … worden bewaard. Als de auto dicht genoeg bij het huis is geparkeerd, kan het signaal zelfs door muren en glas dringen en worden verlengd tot aan de auto, waarna deze kan geopend en zelfs gestart worden zonder dat het (eventuele) alarm afgaat.

OPROEP

De politie van Bredene/De Haan voert een onderzoek en vraag dat mensen die over informatie of nuttige camerabeelden beschikken zich te melden op het nr. 059 33 33 16.

De politie roept tevens op om waakzaam te zijn en uit te kijken naar verdachte personen rond voertuigen op opritten en rond woningen. Meld verdachte gedragingen steeds onmiddellijk op het noodnummer 101.

De politie raadt aan om sowieso steeds het voertuig af te sluiten en de afstandsbediening van de auto thuis ver genoeg van de straat te bewaren of in een afgesloten metalen doos, blik, zilverpapier, … Dan kan het signaal niet opgepikt worden. Men kan ook de auto in de garage of verder van de woning parkeren.

Bron: Lokale Politie Bredene/De Haan

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Nieuwe uitbaters in Café ‘t Zeetje

Vanaf heden zullen de nieuwe uitbaters Ashley Vanderwal, Tanja Dekeyzer en Gino Vyvey van “Café 't Zeetje” jullie van harte verwelkomen. Schepen...

De Keuken

In de kapelstraat 33, naast de Albert Hein, is een nieuws restaurant. Daar serveren ze pizza's, pasta en pittas. Schepen Alain Lynneel...

GEZOCHT: ‘Oud’-roeiers van de Sport Nautique

Ondertussen is het wel geweten dat de Oostendse roeiclub KRNSO dit jaar zijn 150 jarig bestaan viert.Tussen zaterdag 21/8 en zondag 29/8 is er...
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg