15.7 C
Bredene
dinsdag, 19 oktober 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Sleutelloze auto-inbraken in Bredene

Artikel

Sleutelloze auto-inbraken in Bredene

De politie van Bredene/De Haan kreeg dinsdag melding van negen voertuigen die tijdens de nacht voordien werden doorzocht.

Het bizarre eraan is dat de meeste slachtoffers ervan overtuigd zijn hun voertuig slotvast achtergelaten te hebben en dat er geen schade aan de voertuigen is. Ze werden wel allemaal grondig doorzocht, maar er is weinig gestolen.

Uit een voertuig werd een fiets gestolen en uit een ander een slijpmachine. In de andere auto’s was er wat wanorde maar bleek niets verdwenen. De meesten troffen hun voertuig aan met de deur op een kier. De feiten deden zich voor in de Gerard Defeverstraat, Nukkerwijkstraat, Nachtegalenstraat (2), Wielewalenstraat, Lijsterstraat, Albert Claeysstraat en Breendonklaan (2), allemaal straten in dezelfde buurt. Het gaat om auto’s van diverse merken.

Het zou vreemd zijn dat er effectief zoveel auto’s – bewust of onbewust – niet gesloten waren. Een andere mogelijkheid is dat de dieven gebruik gemaakt van een apparaatje dat een digitaal signaal van de afstandbediening van de auto kan capteren. De meeste auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met een centrale deurvergrendeling waarbij men de deuren met een druk op de knop kan openen en sluiten. Die afstandsbediening zendt echter wel constant een signaal uit dat via een apparaat (een soort handmatig bediende wifi-extender) kan worden opgepikt. Criminelen scannen met dat apparaat naar zulke afstandsbedieningen die door eigenaars in de gang, de garage, op de keukentafel, … worden bewaard. Als de auto dicht genoeg bij het huis is geparkeerd, kan het signaal zelfs door muren en glas dringen en worden verlengd tot aan de auto, waarna deze kan geopend en zelfs gestart worden zonder dat het (eventuele) alarm afgaat.

OPROEP

De politie van Bredene/De Haan voert een onderzoek en vraag dat mensen die over informatie of nuttige camerabeelden beschikken zich te melden op het nr. 059 33 33 16.

De politie roept tevens op om waakzaam te zijn en uit te kijken naar verdachte personen rond voertuigen op opritten en rond woningen. Meld verdachte gedragingen steeds onmiddellijk op het noodnummer 101.

De politie raadt aan om sowieso steeds het voertuig af te sluiten en de afstandsbediening van de auto thuis ver genoeg van de straat te bewaren of in een afgesloten metalen doos, blik, zilverpapier, … Dan kan het signaal niet opgepikt worden. Men kan ook de auto in de garage of verder van de woning parkeren.

Bron: Lokale Politie Bredene/De Haan

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Werelddag verzet tegen armoede

17 oktober, Werelddag verzet tegen armoede, is de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de vele mensen die dag in dag uit...

Trajectcontrole Brugse baan

Om de verkeersveiligheid te verhogen installeerde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) al een tijdje geleden een trajectcontrole langs de N9 op...

Kristof loopt voor zijn dochter Camille die een zeldzame stofwisselingsziekte heeft

Bredenaar Kristof De Stickere bereidde zich voor op de halve Marathon des Sables in Peru, maar door gekende redenen werd deze voorlopig...
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg