Prijs culturele raad uitgereikt

0
213
cultuurprijs

Vandemaele Isabelle krijgt de ‘Prijs Culturele Raad Bredene’. Deze wordt toegekend aan wie het voorbije jaar een verdienstelijke bijdrage heeft geleverd aan het culturele leven in Bredene. Ze kreeg deze overhandigd door schepen van cultuur Alain Lynneel

Isabelle is dichter, actrice en woordkunstenaar. Via haar poëzie, komische volksmonologen en kindertheater brengt ze de kunst van het (dialect)woord dichter bij de brede bevolking.

Tijdens de lockdown vorig jaar schreef Isabelle een gedicht voor de West-Vlamingen: “Toope, leven op hoope”. Ze bracht het gedicht op Radio 2 en het verscheen ook in het straatbeeld van Bredene. Ze schreef ook op aanvraag tal van persoonlijke gedichten, om zo belangrijke gebeurtenissen in het leven wat kleur en feestelijkheid bij te brengen, die ze vervolgens met een megafoon aan het raam bracht.

In bijzonder moeilijke tijden bracht ze als Bredenaar cultuur naar de mensen. Alleen al hiervoor verdient ze de waardering van de cultuurraad onder de vorm van de cultuurprijs.

Namens Nieuwsbredene.be wensen wij Isabelle van harte te feliciteren met haar prijs en zijn ervan overtuigd dat we van dit Bredens talent nog veel zullen horen, met of zonder haar megafoon!

Wens je ook poëzie te schenken: www.woordaccent.be