10.3 C
Bredene
zondag, 25 september 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsPeter en Petra verhuizen met hun superette naar nieuwe locatie in de...

Artikel

Peter en Petra verhuizen met hun superette naar nieuwe locatie in de Duinenstraat: “Het kwam als een donderslag bij heldere hemel, maar draaide uit op een positief iets”

Peter Vermeersch (55) en Petra Deschacht (52) openen op vrijdag 18 juni hun mini-superette P&P op een nieuwe locatie op amper 75 meter van de oude. “Toen de eigenaar ons kwam vertellen dat het pand wordt afgebroken zaten we even met de handen in het haar.”

Op zaterdag 5 juni sloten Peter en Petra voor het laatst de deuren van de winkel waar ze sinds 1997 onafgebroken voeding en fruit verkochten. De reden: de eigenaar van het pand in de Duinenstraat 294 stelde het koppel vorig jaar op de hoogte dat ze het pand zou verkopen. “Wij mochten als huurders zelf beslissen of we het pand zelf wilden aankopen of niet”, vertelt Peter. “Alleen vonden wij de prijs voor een dergelijk verouderd pand niet correct. Uiteindelijk kocht een bouwpromotor het pand om het vervolgens af te breken om er een nieuw appartementsgebouw op neer te poten.”

De winkel van Peter en Petra is een beetje de laatste der Mohikanen. “In 1997 startten we de winkel als het Fruitpaleis”, duidt Petra. “We deden allebei ervaring op in de voeding in de toenmalige ‘Edi’, het was ook daar dat we elkaar ooit voor het eerst tegen het lijf liepen. Ik koesterde al van kleins af aan de droom om een eigen winkel uit te baten. Peter wist dat en stapte mee in het verhaal. Concurrentie was er toen amper: een Unic, een Spar en een Lidl, maar allemaal gesloten op zondag. Na 2006 begon de supermarkten invasie: er kwam een Colruyt, een Aldi, een Delhaize en een Carrefour Express bij en dat in een straal van amper een kilometer van onze winkel vandaan. Sommigen met oppervlaktes van maar liefst 1.000 vierkante meter.”

De concurrentie was moordend voor het koppel, maar ze bleven overeind. “Die winkels openden op zondag allemaal de deuren en waren open tot 20 uur”, weet Peter. “Na een half jaar gaat de Carrefour alweer dicht, maar wij moeten ons telkens heruitvinden. Er kwam een Lotto-terminal, een nieuwkuis en een afhaalpunt voor schoenmakerij. Als kers op de taart kregen we ook nog de concurrentie van Albert Heyn. Kort na de opening volgde de sluiting van twee slagerijen, twee bakkerijen en ondertussen sloot ook een derde de deuren. Vier jaar geleden stopten we dan ook afgebakken koffiekoeken en verse belegde broodjes in ons aanbod. De formule sloeg meteen aan.”

Toen de eigenaar het koppel kwam vertellen dat ze het pand zouden moeten verlaten kwam dat als een donderslag bij heldere hemel. “In het begin zit je met je handen in het haar, want daar sta je dan. Jarenlang gebouwd aan een goed draaiende winkel en dan opeens vallen alle puzzelstukken uiteen. Onze zoektocht naar een nieuw pand leverde ons uiteindelijk een nieuwbouw pand uit iets verderop in het wandelgedeelte van de Duinenstraat. Daar kunnen we ons concept van de belegde broodjes verder uitbreiden met een leuk terras en een zithoek waar mensen hun broodjes zullen kunnen eten, maar waar ze ook gaan kunnen ontbijten. Uiteindelijk draaiden de ‘problemen’ uit op iets positiefs”, aldus het koppel.

De nieuwe superette ‘Shop ’n Lunch P&P’ opent op vrijdag 18 juni. Het koppel liet weten dat er enkele leuke acties volgen.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Fotografieclub ISO 8450 presenteert “Bredene in ’22 beelden”

In de afgelopen maanden heeft de Bredense Fotografieclub ISO 8450 werk gemaakt van het project “BREDENE IN ‘22 BEELDEN”. Van 1 tot 28 oktober...

vrijdag 23/09/2022 omleiding

Telescopische kraan ter hoogte van huisnummer 26/30 voor laden en lossen van zware bouwmaterialen (max. 4 uur) Geen doorgaand verkeer in de Dorpsstraat (max. 4...

Koop lokaal!

Koop ook deze herfst lokaal en steun de Bredense handelaars

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
68VolgersVolg