Parkeren plus Zorg: zorgen voor meer parkeerplaatsen voor zorgverstrekkers

0
253
zorgparkeren

Zorgverstrekkers zoals bijvoorbeeld dokters, kinesisten of zelfstandig verpleegkundigen hebben soms moeite om een geschikte parkeerplaats te vinden bij het afleggen van hun bezoeken.  Het gemeentebestuur wil dit verhelpen met het project ‘Parkeren plus Zorg’. 

Het project ‘Parkeren plus Zorg’ wil het werk van de zorgverleners gemakkelijker maken door parkeerplaatsen die gelegen zijn op of voor private inritten of de vrije ruimte voor een garage te laten gebruiken door zorgverleners, voor de duur van de zorg (maximum 1 uur). Dit houdt in dat een inwoner een parkeerplaats ter hoogte van zijn of haar inrit kan aanbieden aan zorgverstrekkers tijdens de uitvoering van de zorg. Het aanbieden van de parkeerplaats voor de garage of op een oprit wordt aangeduid met een sticker.

Simpel en digitaal aanvragen

Inwoners kunnen vrijwillig hun parkeerplaats op of voor de inrit of de vrije ruimte voor de garage beschikbaar stellen aan zorgverleners. De bewoner kleeft een ‘Parkeren plus Zorg’ sticker aan zijn inrit met de dagen/uren waarop de parkeerplaats mag gebruikt worden.  De zorgverlener moet beschikken over een ‘Parkeren plus Zorg’-parkeerkaart en die goed zichtbaar achter de voorruit leggen.  Op deze parkeerkaart staat het GSM-nummer van de zorgverlener zodat deze op eenvoudig verzoek van de bewoner zijn wagen kan verplaatsen. De zorgverleners die gebruik willen maken van het systeem moeten in het bezit zijn van een RIZIV-nummer of een inschrijvingsbewijs van verzorgende uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap.  Let wel : de verkeerswetgeving blijft onverminderd geldig. Zo mag men bij beurtelings parkeren niet aan de verkeerde kant van de straat parkeren of moet men bij parkeren met beperkte parkeerduur de parkeerschijf leggen.

Zowel de sticker als de parkeerkaart zijn gratis en kunnen online aangevraagd worden bij het gemeentebestuur via www.bredene.be