18 C
Bredene
donderdag, 07 juli 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsOptreden koor ‘Onze Rijkdom’

Artikel

Optreden koor ‘Onze Rijkdom’

Zondag 23 januari 2022 om 15.00 u.Meeting- en Eventcentrum Staf VersluysKapelstraat 76 – Bredene
Mensen van diverse afkomst, allemaal met ervaring in armoede, vormen het koor ‘Onze Rijkdom’. Ze brengen liedjes met zelfgeschreven teksten geïnspireerd door hun bestaan en dit onder de bezielende (bege)leiding van zanger en acteur Hans Van Cauwenberghe.

Eenvoudig, ontroerend, herkenbaar maar ook met een flinke dosis humor zingen ze over eenzaamheid en geluk, de eindjes aan mekaar knopen, geaccepteerd worden…Er wordt gezongen, gerapt en verteld over vriendschap, de kinderen, kassa’s die gevaarlijk dichterbij komen, moeders die ‘topkes’ van de worsten snijden… Het gaat over hoe mensen in armoede zijn en in de wereld staan. Wat ze vertellen, raakt diep. Ze schrijven hun liedjes zelf. Ze worden hierin bijgestaan door Hans van Cauwenberghe. Hij coacht de groep, dirigeert en stimuleert.
Dit optreden in Bredene kadert in het project ‘outreachend werken met mensen in armoede’ van de Vlaamse Gemeenschap en heeft tot doel om (terug) de brug te slaan tussen mensen in armoede – of zij die door de recente coronapandemie in armoede terecht gekomen zijn – en de samenleving.Welzijnsschakel De Caproen en Sint-Vincentius Bredene, verenigingen die werken met mensen in armoede, en La Colomba, een project begeleid wonen voor mensen met een psychische beperking, sloegen voor deze projectoproep de handen in mekaar en organiseerden eerder dit jaar een aantal socio-culturele activiteiten voor hun doelgroep van alleenstaanden en gezinnen in een kwetsbare positie. Zo mochten we al genieten van optredens van Piv Huvluv, Blokbusters en The Starlings. Naast deze activiteiten, waarbij we pogen mensen uit hun isolement te halen en opnieuw te connecteren met de samenleving, helpen we hen verder door ondersteuning en doorverwijzing.

Voor dit kooroptreden in januari hopen we terug heel wat mensen in een kwetsbare situatie te kunnen mobiliseren. We richten ons ook naar een aantal andere organisaties die mensen in armoede en nieuwkomers een stem geven zoals ATD Vierde Wereld, Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen, Samen DiVers, Kaap-CM, CAW, e.a. Dankzij de subsidie van de Vlaamse Gemeenschap kunnen we hen dit concert gratis aanbieden. Ook mensen niet-in-armoede hopen we op het concert te mogen verwelkomen.

Tijdens het namiddagconcert wordt kinderanimatie voorzien voor kinderen tot en met 12 jaar. Nadien voorzien we, als de maatregelen het toelaten, een ontmoetingsmoment in de foyer met een hapje en een drankje.
Om dit gratis concert bij te wonen, dien je wel je plaatsje te reserveren. Dit kan eenvoudig via een mailtje naar wzsdecaproen@gmail.com, waarbij je aangeeft met hoeveel personen je zal aanwezig zijn tijdens het concert. Het kan ook telefonisch op 0499 43 43 64. Graag ook vermelden hoeveel kinderen (t.e.m. 12j.) aanwezig zullen zijn. Reserveren kan tot 20 januari of tot alle plaatsjes (400) bezet zijn.

Voor meer info rond het concert kan je terecht bij Johan Vervaeke, 0499 43 43 64

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Gio Kemper op bezoek bij Sykyc

Gisterenavond Gio Kemper, bekend van onder meer De Nachtwacht en als duiker in The Masked Singer, naar het sportcentrum. Sykyc stuurde een clip in met...

Nieuwskrant Arte4

Arte4 bracht een nieuw krantje uit. Lees hier de editie van juli:

Flor blogt: Op zoek naar een cabaretière uit eigen streek

Terwijl Flor dit stukje afsluit, vraagt hij zich af of lezers soortgelijke cabaretières uit het verleden van eigen streek kennen. https://florsnieuweblog.blogspot.com/2022/07/helene-marechal-en-de-zoektocht-naar.html

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg