16.7 C
Bredene
zaterdag, 24 september 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsOpdeling in bestuursregio’s

Artikel

Opdeling in bestuursregio’s


“Bredene zal altijd Bredene blijven”, is burgemeester Steve Vandenberge formeel

Vorige week besliste de Vlaamse regering om Vlaanderen op te delen in 17 regio’s. Bedoeling is om zo de wildgroei aan intercommunales en allerhande bovenlokale structuren te vereenvoudigen. Maar dat wil niet zeggen dat Bredene zal fusioneren, integendeel.

Heel wat mensen denken dat dit de voorbode is om de provincies af te schaffen of om zelfs gemeenten tot een fusie te dwingen, maar daar is niets van aan.
Trouwens, Bredene wíl helemaal niet fusioneren. Wij zijn gekant tegen gelijk welke fusie. Bredene moet en zal Bredene blijven!

We hebben de voorbije jaren aangetoond voldoende efficiënt, bestuurskrachtig en dynamisch te zijn om ook de volgende jaren op eigen benen te kunnen staan en de bestuurlijke uitdagingen aan te kunnen. Ons bestuur staat heel dicht bij zijn inwoners en dat is mogelijk door precies de kleinschaligheid van de gemeente. De opdeling in regio’s heeft als doel om op een betere manier samen te werken tussen gemeenten.

Dat doen wij al in heel wat gevallen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de samenwerking met Oostende op het gezondheidsniveau binnen de eerstelijnszone en met De Haan vormen we één politiekorps. Die samenwerkingen verlopen goed en we zullen dat ook in de toekomst blijven doen. Uiteraard staan wij open voor verbetering. Maar ons authentiek karakter en onze mensgerichte manier van werken moet autonoom blijven bestaan.

Bredenaars mogen gerust zijn: Bredene zal Bredene blijven.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Openbare werken

Vanaf maandag 19/09/2022 tot en met 14/10/2022 zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn van de Oude Tramstraat tot de Sint-Rikierskerk.

Tele-onthaal zoekt vrijwilligers

Kom jij de hulplijn Tele-Onthaal versterken? Basisopleiding voor nieuwe vrijwilligers start op 22 oktober 2022 in Brugge.Meer info of inschrijven via www.tele-onthaal.be/word-vrijwilliger

WK Basketbal voor vrouwen

Het wereldkampioenschap basketbal voor vrouwen vindt dit jaar plaats in Sidney, Australië. Bondscoach Valery Demory selecteerde 4 Belgian Cats: Julie Allemand, Julie Vanloo, Elise Ramette, Hind...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
68VolgersVolg