Lekkere maaltijden in buurtrestaurant

0
62
lokaal dienstencentrum


Het buurtrestaurant in het Lokaal Dienstencentrum (LDC) is ondertussen 3 maanden geopend en mocht al op heel wat positieve reacties rekenen. Het restaurant mag dagelijks zo’n 20 mensen verwelkomen.
Het buurtrestaurant wil in eerste instantie een ontmoetingsplaats zijn voor mensen uit de buurt met een klein netwerk, zoals ouderen, alleenstaanden, mantelzorgers en kansengroepen. Daar kan men in een gezellige sfeer een kwalitatieve maaltijd nuttigen en is er nadien tijd om een praatje te maken. En dat werkt! Ondertussen hebben verschillende frequente bezoekers van het restaurant elkaar gevonden en werden nieuwe vriendschappen gesloten of oude vrienden teruggezien. “Wie dus liever niet alleen zit om te eten of als partners het eens niet zien zitten om zelf te koken of gewoon eens wil kennismaken, kan gerust eens langskomen”, zegt schepen van sociale zaken Eddy Gryson. “Er is nog meer dan plaats genoeg in ons buurtrestaurant”.


De maaltijden zijn bovendien van zeer goede kwaliteit, wat bij gebruikers bijzonder in de smaak valt. Het buurtrestaurant is elke werkdag geopend van 11u45 tot 14 uur. De maaltijd zelf wordt geserveerd om 12 uur. Om voor de eerste maal gebruik te kunnen van het buurtrestaurant dient men zich eerst aan te melden aan het onthaal in de woonzorgcampus Jacky Maes. Een maaltijd kost 7,50 EUR en hiervoor krijgt men soep, een hoofdgerecht (keuze uit de reguliere menu of het alternatief menu) en dessert. Ook water is inbegrepen in de prijs. Andere dranken (koffie, cola, limonade en pils) dienen aangekocht te worden.


Meer info? Joyce Hubrouck, Coördinator Lokaal Dienstencentrum, 059 33 97 70 – joyce.hubrouck@ocmwbredene.be
#lokaaldienstencentrum