9 C
Bredene
woensdag, 22 september 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Laat de dieren rusten aub

Artikel

Laat de dieren rusten aub

Dagelijks komen jonge zeehonden op het strand om te rusten. Indien zo’n zeehond op het strand ligt te slapen denken veel mensen dat deze dood, ziek of gekwetst is.
Sealife wordt dan overstelpt met telefoontjes en dit is niet nodig.

Het is heel eenvoudig: bel gewoon het nummer 0491 74 32 78 van het NorthSealTeam. Je komt terecht bij de oprichters in Oostende en zij sturen een vrijwilliger uit voor controle en/of bewaking.

Wat je intussen zelf kan doen, in afwachting tot de vrijwilliger er is, is zelf een grote cirkel rond het dier trekken (+/- 30m) omdat de wandelaars niet te dicht zouden komen en het zeezoogdier geen nodige stress zou oplopen.

De meest voorkomende vragen zijn: is hij dood? Leeft hij nog? Is hij ziek? Moet er geen water over gegoten worden? Moeten jullie hem niet terug in de zee trekken of duwen? Moet hij geen eten of drinken krijgen?

Het antwoord is telkens nee, laat het dier gewoon rusten! 

Als het dier honger krijgt gaat het vanzelf in zee om te jagen en dan op een andere plaats te gaan rusten.

Hou 30 meter afstand, hou honden aan de leiband en uit de buurt van het zeehondje.
Het zijn trouwens dieren van de zee, het strand, en ja, soms de duinen.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Huwelijk Tania en Evert

Afgelopen zaterdag was een stralende nazomerdag waarop er heel wat huwelijken plaatsvonden. Burgemeester Steve Vandenberghe mocht die dag als eerste, Evert Housaer...

Huwelijk Katie en Norman

Ook dit mooi koppeltje trad in het huwelijk op 18 september. Burgemeester Steve Vandenberghe mocht ook Norman Daems en Katie Ramakers in...

Huwelijk Wendy en Thaï

Het tweede stralende koppeltje dat burgemeester Steve Vandenberghe mocht huwen op 18 september waren Wendy Notredame en Thaï Huyghebaert.
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg