Kusterfgoed is op zoek naar cabinegebruikers

0
78
Strandcabines

Strandcabines zijn tijdens het toeristische seizoen over de hele kustlijn te vinden. Vroeger werden badkarren op wielen tot in het water getrokken, nu staan strandcabines dichter bij de dijk. Ook het uitzicht van de cabines veranderde doorheen de tijd.

Tijdens de komende zomers wil Kusterfgoed deze traditie in de kijker zetten. Kusterfgoed wil graag ook de verhalen horen van de strandcabinegebruikers.

Zijn er Bredenaars die met meerdere generaties samen een strandcabine gebruiken? Wie heeft dankzij de strandcabine een vriendin of vriend leren kennen? Of – als we Ensor mogen geloven – heeft er al iemand ooit de liefde bedreven? Wat is het interieur van de cabine? Is ze het meest efficiënt van de hele gemeente ingericht? Wie kan als verhuurder een leuke anekdote vertellen?

Wie is bereid om de cabine eventueel volgende zomer een paar dagen ter beschikking te stellen voor dit project? Wie heeft nog mooie foto’s liggen van de strandcabine of eventueel van een oude badkar op wielen? Contacteer Erfgoedcel Kusterfgoed via info@kusterfgoed.be of 059 270 770.