8.4 C
Bredene
woensdag, 22 september 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws K9 - honden speuren Corona op

Artikel

K9 – honden speuren Corona op

K9 Training Center gelegen langs de Brugse steenweg het Training Center is gespecialiseerd in het opleiden van detectiehonden.

Het Training Center is er het afgelopen jaar in geslaagd om, in samenwerking met Dr. Callewaert Chris van de Universiteit Gent, honden op te leiden die in staat zijn de zweetgeuren van met Covid besmette patiënten te onderscheiden van niet besmette mensen. . De honden kunnen nu gecertificeerd worden om zo als erkende testprocedure te kunnen doorgaan.

Sinds een paar maanden loopt een proefproject met KV Oostende. Daaruit is nogmaals gebleken dat er grote voordelen heeft tegenover de PCR test, onder meer: sneller resultaat, vroegere detectie en minder invasief dankzij een steriel doekje onder de oksel in plaats van een staaf in de neus.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Huwelijk Tania en Evert

Afgelopen zaterdag was een stralende nazomerdag waarop er heel wat huwelijken plaatsvonden. Burgemeester Steve Vandenberghe mocht die dag als eerste, Evert Housaer...

Huwelijk Katie en Norman

Ook dit mooi koppeltje trad in het huwelijk op 18 september. Burgemeester Steve Vandenberghe mocht ook Norman Daems en Katie Ramakers in...

Huwelijk Wendy en Thaï

Het tweede stralende koppeltje dat burgemeester Steve Vandenberghe mocht huwen op 18 september waren Wendy Notredame en Thaï Huyghebaert.
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg