Judoclub Sonkei bestaat officieel 25 jaar

0
290
judo Sonkei Bredene

In 1996 vroeg toenmalig schepen van sport Roger Opstaele aan judoclub Stene/Oostende om een judoclub onder hun vleugels op te starten. Het toenmalig bestuur van Judo Stene zag dit niet zitten. maar enkele judoka’s vonden dat ook in Bredene een judoclub moest komen. Ze hebben deze dan opgestart onder de naam Judoclub Sonkei Bredene (Sonkei wil zeggen respect).In heel korte tijd en doordat er ook nog geen ander vechtsportclubs waren telde de club meer dan 100 leden. In de loop der jaren kwamen we geregeld met podiumplaatsen op de provinciale, de regionale en op het Belgisch kampioenschap. Regelmatig werden initiatiecursussen aan scholen gegeven en ook balsportclubs kwamen lessen ‘veilig vallen’ volgen.

Al vlug richtte Judoclub Sonkei ook een eigen tornooi in, het tornooi van de Middenkust, waar intussen al judoka’s van verschillende nationaliteiten op afkomen (NL, F, GB, L, zelfs al Indiërs die hier op stage waren bij Robert Vandewalle, Olympische goud.Vorig jaar kon het tornooi in oktober niet doorgaan door de ondertussen gekende reden. In laatste instantie werd deze en de ontmoeting voor de jeugd afgelast.Dit jaar voorzien we terug onze ontmoeting voor de jeugd U9, U11, U13 en tornooi voor de U15 tot 21+, deze gaan, indien de maatregelen het toelaten, door op 23 en 24 oktober en op 31 oktober richten we de provinciale kampioenschappen voor de jeugd in.De eerste stap in judo is de zwaarste, die ene stap durven zetten om op de tatami (mat) te komen. De gebrevetteerde leraren staan klaar om je verder op te leiden tot een topjudoka vertelt huidig voorzitter Franky Passchyn ons. Wil je tonen dat je het lef hebt om die eerste stap te zetten. Kom zeker eens langs op een maandag of donderdag voor een gratis verzekerde initiatie les. Van 19:00 tot 20:00 u voor de U13 (6(5) jaar t.e.m 12) en voor +12 van 20:00 tot 21:30 u in onze dojo in het sportcentrum, Spuikomlaan te Bredene.

Voor meer info: www.judoclub-bredene.be

Wens jij ook jouw vereniging in de kijker te zetten? Stuur een mailtje naar info@nieuwsbredene.be en we komen net zoals bij de judoclub graag even langs.